Autor:

Mexická omáčka

Snadné
Ingredience
Feferonka 100 g
Zelená paprika 1 ks
Rajčata 3 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Sůl 1/2 lžička
Cukr 1 lžička
Petrželka 1 svazek
Rostlinný olej 3 lžíce
Cayenský pepř 1 špetka
Koriandr - mletý 1 špetka
Mexická omáčka

Postup přípravy:

Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec do směsi přidáme olej, najemno posekanou petrželku a špetku koriandru. Uchováváme v uzavřené nádobě. V ledničce vydrží čerstvá asi 3 dny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.33 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Mexická omáčka

Komentáře

  1. radekt   16.12.2013 | 12:57 | reagovat | závadný

    Nevím co autor myslel tím "zelená paprika - 1 lžíce", ale já tam pomixoval půlku čerstvé papriky, přidal malou lžičku červené papriky(koření) a místo toho kýblu feferonek jsem dal jen 6 malých chili papriček a výsledek byl SUPER! Do tortil s restovaným masem a kouskem ledovýho salátu. Mňam :-)

  2. vera bauerova   04.10.2010 | 2:57 | reagovat | závadný

    Ta fotografie asi neodpovida tomu receptu A ten recept mi pripada trochu divny.Musi byt silne palivy z feferonek.

    1. zsolt   14.08.2011 | 16:27 | reagovat | závadný

      ked je tam tolko feferoniek,tak asi to pali...ved otom je mexicka kuchyna..:)) :-D

  3. Anet   27.10.2007 | 10:51 | reagovat | závadný

    Jani, doma tuhle omáčku děláme taky a dá se to jíst prakticky s čimkoliv-na co je chuť a co je zrovna po ruce:o))My osobně to jíme často s hranolkama, americkýma bramborama, ale bohatě postačí klíďo jen chleba nebo pečivo.Jinak to neni vůbec špatný...:o))Doporučuju...

  4. Jana V.   22.09.2007 | 13:21 | reagovat | závadný

    Nevypadá špatně,ale poraďte mi,s čím tuhle omáčku jíst?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web