Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • krůtí stehna - horní, spodní, paličky (s kůží) pro 4 osoby
    • 350
      g čerstvé houby čerstvé nebo mražené (případně předem namočené sušené)
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • tymián sušený, lze použít i rozmarýn nebo snítky čerstvých bylinek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehna naporcujeme na menší části, paličky nakrojíme podélně po kosti, osolíme a ochutíme bylinkami a necháme odležet na dvě hodiny. Do pekáče nakrájíme cibuli, houby, česnek, jemně osolíme opepříme, ochutíme bylinkami a promícháme. Na houby položíme připravené maso, přidáme máslo, podlijeme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 40 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem.
2
Podáváme s knedlíkem, bramborem, gnocchi...
3
Pokud máme rádi smetanu, můžeme po vyndání pečeného masa přilít k houbám trochu smetany a krátce provaříme nebo s houbami přimícháme kelímek zakysané smetany.
4
Houby použít můžeme dle chuti: hlíva, žampiony, hřiby..., já použil trio směs z hlívy, zahradních a hnědých žampionů.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Svádová
    Svádová |

    5. 5. 2015 17:55

    Krůtí stehna jsem dnes pekla poprvé a je to škoda, že jsem je nikdy dřív nekoupila, protože byly skvělý. Úprava s tymiánem a s houbama se k nim moc hodila.

  • Andreica
    Andreica |

    8. 4. 2015 23:46

    Musím poděkovat za recept :) přítel s kamarádkou se mohli ujíst a ještě jsem musela přidělávat rýži, kterou jsem dělala jako přílohu, jak jim to chutnalo!! :)