Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Hodnocení:

Moje:

-
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso (zadní, kližka...) nebo vepřové, drůbeží, králičí
    • 3
      ks cibule
    • 3
      lžíce uzený špek (slanina) cca
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1.5
      l vývar z masa či kostky, cca 1 -
    • snítka tymiánu dle chuti, nejlépe čerstvý
    • rozmarýn dle chuti, nejlépe čerstvý
    • 1
      lžíce majoránka - lze i sušená, cca
    • čerstvé houby nebo mražené (lze i sušené v menším množství)
    • 250
      ml smetana ke šlehání - není nutná
    • 4
      lžíce hladká mouka cca 3 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata. Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky...), které osmažíme za občasného promíchání dozlatova, pak osolíme, opepříme, přidáme bylinky, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Dle potřeby přidáváme vývar.
2
Pak vyndáme větvičky z bylinek (stonky), přidáme hluboký talíř pokrájených očištěných hub a dodusíme doměkka. Přidáme smetanu (jestliže smetanové omáčky nemáme rádi, můžeme ji vynechat), dle potřeby vývar a moukou rozmíchanou v malém množství vývaru (vody) omáčku zahustíme a necháme krátce provařit. Dle chuti případně osolíme či opepříme a podáváme.
3
Podáváme s jakoukoliv nám vyhovující přílohou: rýže, těstoviny, knedlíky, noky...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Evča
    Evča |

    29. 1. 2017 07:34

    Suprový recept,diky. :-P :-[

  • Vituš
    Vituš |

    24. 8. 2016 11:34

    Vynikající omáčka, tak dobrou jsme už dlouho neměli. Děkuji za recept.

  • Jitka
    Jitka |

    21. 6. 2016 07:15

    Bylo to nejlepší hovězí na houbách jaké jsme jedli.Děkuji za recept a doporučuji,já už jinačí asi dělat nebudu.

  • Yveta
    Yveta |

    27. 8. 2015 15:18

    Povedla se vyborna :-*

  • Kamila Vostrá
    Kamila Vostrá |

    25. 1. 2015 18:50

    Bylo to dokonalé. Doporučuji

  • ales(a)hejral.eu
    ales(a)hejral.eu |

    22. 9. 2014 20:16

    Opravdu jednoduchý recept. Hůř se hledaly ingredience, ale nakonec opravdu výborná chuť. Vařil jsem z kližky.