Autor:

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Snadné
Porce: 6
Ingredience
Hovězí maso
(zadní, kližka...) nebo vepřové, drůbeží, králičí
1 kg
Cibule 3 ks
Uzený špek
(slanina) cca
3 lžíce
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Vývar
z masa či kostky, cca 1 -
1,5 l
Snítka tymiánu
dle chuti, nejlépe čerstvý
 
Rozmarýn
dle chuti, nejlépe čerstvý
 
Majoránka
- lze i sušená, cca
1 lžíce
Čerstvé houby
nebo mražené (lze i sušené v menším množství)
 
Smetana ke šlehání
- není nutná
250 ml
Hladká mouka
cca 3 -
4 lžíce
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Postup přípravy:

Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata. Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky...), které osmažíme za občasného promíchání dozlatova, pak osolíme, opepříme, přidáme bylinky, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Dle potřeby přidáváme vývar.
Pak vyndáme větvičky z bylinek (stonky), přidáme hluboký talíř pokrájených očištěných hub a dodusíme doměkka. Přidáme smetanu (jestliže smetanové omáčky nemáme rádi, můžeme ji vynechat), dle potřeby vývar a moukou rozmíchanou v malém množství vývaru (vody) omáčku zahustíme a necháme krátce provařit. Dle chuti případně osolíme či opepříme a podáváme.

Podáváme s jakoukoliv nám vyhovující přílohou: rýže, těstoviny, knedlíky, noky...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1
4.94 16 5 1
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Komentáře

  1. Vituš   24.08.2016 | 11:34 | reagovat |

    Vynikající omáčka, tak dobrou jsme už dlouho neměli. Děkuji za recept.

  2. Jitka   21.06.2016 | 7:15 | reagovat |

    Bylo to nejlepší hovězí na houbách jaké jsme jedli.Děkuji za recept a doporučuji,já už jinačí asi dělat nebudu.

  3. Yveta   27.08.2015 | 15:18 | reagovat |

    Povedla se vyborna :-*

  4. Kamila Vostrá   25.01.2015 | 18:50 | reagovat |

    Bylo to dokonalé. Doporučuji

  5. ales(a)hejral.eu   22.09.2014 | 20:16 | reagovat |

    Opravdu jednoduchý recept. Hůř se hledaly ingredience, ale nakonec opravdu výborná chuť. Vařil jsem z kližky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web