Bylinkové filety

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg filety - treska, pangasius, tilápie... cca
    • sůl
    • 3
      ks bílek
    • 60
      g solamyl (bramborový škrob) - bramborový škrob
    • 2
      hrst bylinky dle chuti: petrželka, pažitka, kopr, tymián, rozmarýn, koriandr... cca 1 -
  • Dále dle vlastní chuti
    • česnek
    • koření na ryby
    • mletá paprika sladká či pálivá
    • pepř mletý ...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si vymícháme hladké těstíčko z bílků, solamylu a trošky soli. Přidáme čerstvě nasekané bylinky dle chuti. Takto připravené těstíčko můžeme ještě dále dochutit kořením nebo rozetřeným česnekem.
2
Filety osušíme, osolíme a obalíme v umíchaném těstíčku, ve kterém ho necháme cca 1 hodinu proležet.
3
Pak filety zprudka osmažíme z obou stran dozlatova a dokřupava v rozpáleném oleji. Hotové necháme okapat na ubrousku a podáváme.
4
Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem a zeleninou.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Anička
    Anička |

    25. 8. 2014 12:30

    Rychlé a výborné, zkrátka oběd na jedničku. Díky :-)