Autor:

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Snadné
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krupice 140 g
Vanilkový cukr 1 ks
Olej 1 dl
Vlažná voda 1 dl
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 ks
Dále na těsto
Mléko 500 ml
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr krupice 2 lžíce
Broskve
kompotované, okapané - pevný podíl
465 g
Pudinkový krém
Mléko 500 ml
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr krupice
dle chuti, cca
4 lžíce
Máslo
- půlka
125 g
Měkký tvaroh 250 g
Dohotovení
Smetana ke šlehání 500 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Moučkový cukr
dle chuti, postačí
1 lžíce
Ztužovač šlehačky 1 ks
Jemné pudinkové řezy s ovocem

Postup přípravy:

Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Ovoce můžeme použít jak z okapané kompotu, tak i čerstvé, dle vlastní chuti: broskve, meruňky, jahody...

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu s olejem, pak mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného plechu a rovnoměrně rozetřeme. Na těsto nalijeme uvařený (horký) pudink z mléka, cukru a pudinku, na který naskládáme pokrájené ovoce. Plech dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 25 minut dorůžova. Vyzkoušíme špejlí.

Po upečení necháme koláč (který už takto hotový je velmi dobrý) zchladnout a mezitím si připravíme pudinkový krém: mléko, pudink a cukr uvaříme dle návodu. Po uvaření dáme do horkého pudinku pokrájené máslo, které mícháním necháme zcela rozpustit. Po rozpuštění másla přidáme i tvaroh, který do pudinku zašleháme. Náplň nenecháme zcela vychladnout a ještě vlažnou jí natřeme na koláč. Poté necháme vychladnout.

Smetanu vyšleháme s cukry do tuha a pokud máme méně procentní než 33 %, vyšleháme ji i se ztužovačem. Šlehačkou pak rovnoměrně potřeme vychladlou pudinkovou vrstvu. Na šlehačku můžeme klidně ještě nasypat nastrouhanou čokoládu nebo skořici, kakao..., ale to už není nutné.

Jestliže se z jakéhokoliv důvodu rozhodneme, že vynecháme smetanovou vrstvu, můžeme na tu pudinkovou natřít například čokoládovou polevu...

Pokud použijeme místo broskví jahody, vanilkové pudinky můžeme zaměnit za jahodové.

Řezy necháme ztuhnout (nejlépe přes noc) a poté krájíme na obdélníčky nebo kostky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Jednohubky z kozího sýra a oříšků Tip na víkend: Oříškové variace Články z

Komentáře k receptu: Jemné pudinkové řezy s ovocem

Komentáře

  1. Wolfova   04.02.2017 | 17:07 | reagovat |

    Velmi povedene lahodne a stavnate rezy, ktere oslovili vsechny u nas doma :-) deticky, nas i babi s dedou.

  2. Renča   12.11.2016 | 9:00 | reagovat |

    Jsou skvělý a taky mizí závratnou rychlostí.

  3. Zuzka   24.10.2016 | 14:05 | reagovat |

    Jsou výborné. Není nic co bych jim mohla vytknout.

  4. Táňa   20.06.2016 | 18:55 | reagovat |

    Ty jsou :-* jsem ráda, že jsem je taky vyzkoušela.

  5. Lenka Dc   19.06.2016 | 8:05 | reagovat |

    Výborné! Dávám jim velkou jedničku.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web