Autor:

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Snadné
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krupice 140 g
Vanilkový cukr 1 ks
Olej 1 dl
Vlažná voda 1 dl
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 ks
Dále na těsto
Mléko 500 ml
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr krupice 2 lžíce
Broskve
kompotované, okapané - pevný podíl
465 g
Pudinkový krém
Mléko 500 ml
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr krupice
dle chuti, cca
4 lžíce
Máslo
- půlka
125 g
Měkký tvaroh 250 g
Dohotovení
Smetana ke šlehání 500 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Moučkový cukr
dle chuti, postačí
1 lžíce
Ztužovač šlehačky 1 ks
Jemné pudinkové řezy s ovocem

Postup přípravy:

Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Ovoce můžeme použít jak z okapané kompotu, tak i čerstvé, dle vlastní chuti: broskve, meruňky, jahody...

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu s olejem, pak mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného plechu a rovnoměrně rozetřeme. Na těsto nalijeme uvařený (horký) pudink z mléka, cukru a pudinku, na který naskládáme pokrájené ovoce. Plech dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 25 minut dorůžova. Vyzkoušíme špejlí.

Po upečení necháme koláč (který už takto hotový je velmi dobrý) zchladnout a mezitím si připravíme pudinkový krém: mléko, pudink a cukr uvaříme dle návodu. Po uvaření dáme do horkého pudinku pokrájené máslo, které mícháním necháme zcela rozpustit. Po rozpuštění másla přidáme i tvaroh, který do pudinku zašleháme. Náplň nenecháme zcela vychladnout a ještě vlažnou jí natřeme na koláč. Poté necháme vychladnout.

Smetanu vyšleháme s cukry do tuha a pokud máme méně procentní než 33 %, vyšleháme ji i se ztužovačem. Šlehačkou pak rovnoměrně potřeme vychladlou pudinkovou vrstvu. Na šlehačku můžeme klidně ještě nasypat nastrouhanou čokoládu nebo skořici, kakao..., ale to už není nutné.

Jestliže se z jakéhokoliv důvodu rozhodneme, že vynecháme smetanovou vrstvu, můžeme na tu pudinkovou natřít například čokoládovou polevu...

Pokud použijeme místo broskví jahody, vanilkové pudinky můžeme zaměnit za jahodové.

Řezy necháme ztuhnout (nejlépe přes noc) a poté krájíme na obdélníčky nebo kostky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Black forest cupcakes Upečte si dobrotu: black forest cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Jemné pudinkové řezy s ovocem

Komentáře

  1. Renča   12.11.2016 | 9:00 | reagovat | závadný

    Jsou skvělý a taky mizí závratnou rychlostí.

  2. Zuzka   24.10.2016 | 14:05 | reagovat | závadný

    Jsou výborné. Není nic co bych jim mohla vytknout.

  3. Táňa   20.06.2016 | 18:55 | reagovat | závadný

    Ty jsou :-* jsem ráda, že jsem je taky vyzkoušela.

  4. Lenka Dc   19.06.2016 | 8:05 | reagovat | závadný

    Výborné! Dávám jim velkou jedničku.

  5. Jana Dědková   13.03.2016 | 14:51 | reagovat | závadný

    Řezy jsem pekla včera dopoledne a dneska z nich zbývá pár kousků. Mladým i vnukovi moc chutnaly a děda se taky navzdory cukrovce neudržel. Děkuji za recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web