Autor:

Bylinková uzenářská směs

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Vepřová krkovice
libovější, bez kosti (nebo plec), větší
2 plátek
Špekáček
kvalitní, ve vlastním střívku (nebo gothajský salám)
1 ks
Klobása
dle vlastní chuti: moravská, papriková, šunková, uzená...
1/2 ks
Anglická slanina
nebo váhalova, moravská... cca
50 g
Olej
minimálně, jen na potření pánve
 
Sůl
dle chuti
 
Pepř mletý  
Posekané bylinky
: tymián, rozmarýn, majoránka - dle chuti
 
Cibule
cca
3 ks
Česnek 2 stroužek
Bylinková uzenářská směs

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Uzeniny

Plátky masa pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme a opepříme. Uzeninu pokrájíme na kostky, kolečka nebo půlkolečka. Cibuli pokrájíme na klínky. Česnek pokrájíme na plátky nebo ho hrubě nasekáme. Vše dáme do mísy, dochutíme čerstvými nasekanými bylinkami dle chuti, promícháme, zaklopíme a necháme alespoň dvě hodiny proležet (klidně i do druhého dne). Pánev vytřeme troškou oleje, necháme jí rozpálit a pak do ní nasypeme uzenářskou směs, kterou za občasného promíchání smažíme dozlatova a do změknutí masa. Solíme podle toho, jak je uzenina slaná nebo místo soli můžeme použít sojovou či worcestrovou omáčku. Někdy se solit ani nemusí...

Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem nebo tousty a případně i sklenicí chlazeného piva.

Pokud budeme chtít dělat uzenářskou směs pro větší množství strávníků, můžeme vše nasypat do pekáčku, podlít černým desetistupňovým pivem a péct na 190 stupňů za občasného promíchání dozlatova, bez přiklopení.

Pokud dáme směs na grilovací tácek, je možné ji připravit i na grilu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Bylinková uzenářská směs

Komentáře

  1. Radek Anděl   16.05.2016 | 14:55 | reagovat | závadný

    Bylo to ok, směs připomínala hodně špíz sundaný z jehlice, ale o dost jednoduší a rychlejší.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web