Autor:

Uzenářská směs s hráškem

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Maso
- drůbeží, vepřové, králičí... (dle chuti)
180 g
Olej
je-li třeba
 
Špekáček
nebo klobása, cca
100 g
Uzené maso
, kladenská, moravské, nebo šunka od kosti... cca
100 g
Anglická slanina
nebo Váhalova, moravská... cca
50 g
Hrášek
čerstvě naloupaný nebo rozmražený 150 -
200 g
Česnek
nebo lahůdková cibulka i s natí
 
Pepř mletý  
Uzenářská směs s hráškem

Postup přípravy:

Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme. Dáme je na olejem potřenou rozpálenou pánev. Můžeme i na suchou rozpálenou, protože uzenina pustí tuku většinou dostatek. Na pánev dáme hned i pokrájené špekáčky, slaninu a uzené a vše za občasného promíchání smažíme téměř dozlatova. Před koncem smažení přidáme i hrášek a nastrouhaný česnek (1 větší stroužek) či pokrájenou lahůdkovou cibulku (nebo obojí) a vše společně dosmažíme do změknutí hrášku. Nakonec okořeníme, solit není většinou nutné a podáváme s čerstvým chlebem, pečivem, topinkou a chlazeným pivem.

Místo masa můžeme použít i játra.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Uzenářská směs s hráškem

Komentáře

  1. Síma   05.03.2016 | 19:19 | reagovat |

    Rychlé a senzační jídlo, dík za to :)) doporučuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web