Jednoduchá uzenářská sekaná

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
5
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 2
      ks rohlík nebo housky, starší
    • 150
      ml mléko dle stáří rohlíků, cca 100 -
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička majoránka
    • 1
      lžička mletá sladká paprika nebo v kombinaci s pálivou, cca
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný, dle chuti, cca
    • 1
      ks cibule menší
    • alobal - plát
    • olej nebo sádlo, máslo
  • Dále
    • 60
      g moravské uzené slabé plátky, cca
    • 30
      g uzený špek cca
    • 120
      g uzený bůček ochucený, plátky, cca
    • 200
      g klobása delší, dle vlastní chuti, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané starší rohlíky, které jsme zalili mlékem a nechali nasát. Směs dobře promícháme, a přendáme na tukem potřený alobalový plát. Mokrou nebo mastnou rukou si směs rozprostřeme do úhledného "skoročtverce" silného zhruba 1 centimetr a do jeho středu klademe plátky moravského uzeného (nebo uzené šunky, debrecínky...), klobásou dle vlastní chuti (nebo 2 nohy různých druhů párků), špalíčky pokrájeného špeku (nebo uzené slaniny...) a vepřovým ochuceným uzeným bokem (česnekový, paprikový, flamendr...).
2
Za pomoci alobalu plát sekané směsi opatrně, ale pevně zabalíme, jemně šišku poplácáme, aby nám nezůstaly uvnitř vzduchové bubliny a šišku plněné sekané vložíme i s alobalem (zabrání prasknutí během pečení) do pekáčku. Podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby na cca 35 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů. Dle potřeby můžeme podlít. Pak pekáček vyndáme, ze sekané opatrně sundáme alobal a už bez něj dopečeme dozlatova za občasného přelití výpekem. Vršek sekané po sundání alobalu můžeme jemně okořenit například paprikou, hořčicí, česnekovou pastou...
3
Podáváme teplé, s bramborem, bramborovou kaší, chlebem. Po vychladnutí lze podávat i jako rychlé slané pohoštění se zeleninovou oblohou...

Komentáře k receptu

  • Šimon
    Šimon |

    12. 3. 2016 12:35

    Dobrá vychytávka s tim alobalem, sekačka byla výborná 8-)

  • Hana Ročková
    Hana Ročková |

    11. 10. 2015 14:07

    Sekaná je senzační. Líbí se mi že mi nepraskla a to dík tomu alobalu, protože mi někdy praskne i nenaplněná a tady u té vydržela.