Autor:

Jednoduchá uzenářská sekaná

Snadné
Porce: 5
Ingredience
Mleté maso - míchané 500 g
Rohlík
nebo housky, starší
2 ks
Mléko
dle stáří rohlíků, cca 100 -
150 ml
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka 2 lžička
Mletá sladká paprika
nebo v kombinaci s pálivou, cca
1 lžička
Česnek
nastrouhaný, dle chuti, cca
2 stroužek
Cibule
menší
1 ks
Alobal
- plát
 
Olej
nebo sádlo, máslo
 
Dále
Moravské uzené
slabé plátky, cca
60 g
Uzený špek
cca
30 g
Uzený bůček
ochucený, plátky, cca
120 g
Klobása
delší, dle vlastní chuti, cca
200 g
Jednoduchá uzenářská sekaná

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Mleté, Slané, Uzeniny

Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané starší rohlíky, které jsme zalili mlékem a nechali nasát. Směs dobře promícháme, a přendáme na tukem potřený alobalový plát. Mokrou nebo mastnou rukou si směs rozprostřeme do úhledného „skoročtverce“ silného zhruba 1 centimetr a do jeho středu klademe plátky moravského uzeného (nebo uzené šunky, debrecínky...), klobásou dle vlastní chuti (nebo 2 nohy různých druhů párků), špalíčky pokrájeného špeku (nebo uzené slaniny...) a vepřovým ochuceným uzeným bokem (česnekový, paprikový, flamendr...).
Za pomoci alobalu plát sekané směsi opatrně, ale pevně zabalíme, jemně šišku poplácáme, aby nám nezůstaly uvnitř vzduchové bubliny a šišku plněné sekané vložíme i s alobalem (zabrání prasknutí během pečení) do pekáčku. Podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby na cca 35 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů. Dle potřeby můžeme podlít. Pak pekáček vyndáme, ze sekané opatrně sundáme alobal a už bez něj dopečeme dozlatova za občasného přelití výpekem. Vršek sekané po sundání alobalu můžeme jemně okořenit například paprikou, hořčicí, česnekovou pastou...

Podáváme teplé, s bramborem, bramborovou kaší, chlebem. Po vychladnutí lze podávat i jako rychlé slané pohoštění se zeleninovou oblohou...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá uzenářská sekaná

Komentáře

  1. Šimon   12.03.2016 | 12:35 | reagovat |

    Dobrá vychytávka s tim alobalem, sekačka byla výborná 8-)

  2. Hana Ročková   11.10.2015 | 14:07 | reagovat |

    Sekaná je senzační. Líbí se mi že mi nepraskla a to dík tomu alobalu, protože mi někdy praskne i nenaplněná a tady u té vydržela.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web