Autor:

Jednoduchá uzenářská sekaná

Snadné
Porce: 5
Ingredience
Mleté maso - míchané 500 g
Rohlík
nebo housky, starší
2 ks
Mléko
dle stáří rohlíků, cca 100 -
150 ml
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka 2 lžička
Mletá sladká paprika
nebo v kombinaci s pálivou, cca
1 lžička
Česnek
nastrouhaný, dle chuti, cca
2 stroužek
Cibule
menší
1 ks
Alobal
- plát
 
Olej
nebo sádlo, máslo
 
Dále
Moravské uzené
slabé plátky, cca
60 g
Uzený špek
cca
30 g
Uzený bůček
ochucený, plátky, cca
120 g
Klobása
delší, dle vlastní chuti, cca
200 g
Jednoduchá uzenářská sekaná

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Mleté, Slané, Uzeniny

Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané starší rohlíky, které jsme zalili mlékem a nechali nasát. Směs dobře promícháme, a přendáme na tukem potřený alobalový plát. Mokrou nebo mastnou rukou si směs rozprostřeme do úhledného „skoročtverce“ silného zhruba 1 centimetr a do jeho středu klademe plátky moravského uzeného (nebo uzené šunky, debrecínky...), klobásou dle vlastní chuti (nebo 2 nohy různých druhů párků), špalíčky pokrájeného špeku (nebo uzené slaniny...) a vepřovým ochuceným uzeným bokem (česnekový, paprikový, flamendr...).
Za pomoci alobalu plát sekané směsi opatrně, ale pevně zabalíme, jemně šišku poplácáme, aby nám nezůstaly uvnitř vzduchové bubliny a šišku plněné sekané vložíme i s alobalem (zabrání prasknutí během pečení) do pekáčku. Podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby na cca 35 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů. Dle potřeby můžeme podlít. Pak pekáček vyndáme, ze sekané opatrně sundáme alobal a už bez něj dopečeme dozlatova za občasného přelití výpekem. Vršek sekané po sundání alobalu můžeme jemně okořenit například paprikou, hořčicí, česnekovou pastou...

Podáváme teplé, s bramborem, bramborovou kaší, chlebem. Po vychladnutí lze podávat i jako rychlé slané pohoštění se zeleninovou oblohou...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Farfalle s grilovanou paprikou Špagety, penne i farfalle - zamilujte se do těstovin! Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá uzenářská sekaná

Komentáře

  1. Šimon   12.03.2016 | 12:35 | reagovat | závadný

    Dobrá vychytávka s tim alobalem, sekačka byla výborná 8-)

  2. Hana Ročková   11.10.2015 | 14:07 | reagovat | závadný

    Sekaná je senzační. Líbí se mi že mi nepraskla a to dík tomu alobalu, protože mi někdy praskne i nenaplněná a tady u té vydržela.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web