Bylinková prsa v šunce

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí prsa nebo krůtí (300 gramů), případně stehenní řízky
    • posekané bylinky dle vlastní chuti a oblíbenosti: tymián, rozmarýn, libeček, majoránka...
    • olej
    • sůl
    • 150
      g sušená šunka parmská, schwarzwaldská... plátky cca
    • pepř mletý dle chuti
    • česnek - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, které opepříme, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme alespoň hodinu odležet. Kdo má rád chuť česneku, může k masu s bylinkami přidat i stroužek jemně rozetřeného česneku nebo trochu sušeného, ale pozor na to, abychom česnekem nepřehlušili chuť bylinek. Po odležení každý kousek masa pevně zabalíme do plátku slaniny. Takto připravené maso vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran.
2
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo s opečeným toustem a čerstvou zeleninou či zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    14. 12. 2016 05:59

    Meli jsme je vcera :-* :-* :-* :-* :-*