Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 2
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrst kopřiva mladá
    • 4
      hrst špenát mladý
    • 1
      hrst petržel listová
    • 1
      hrst řebříček listy
    • 2
      hrst listy fialkové
    • 0,5
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g zakysaná smetana
  • TĚSTÍČKO
    • 2
      lžíce škrob
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny bylinky opláchněte. Několik listů fialek dejte stranou na smažení. Zbylé bylinky nasekejte. Cibuli nakrájejte a nechte zesklovatět na polovině másla. Přidejte nasekané bylinky a poduste.
2
V hrnci rozpusťte zbylé máslo. Vsypte mouku a usmažte jíšku. Zalijte ji studeným vývarem a rozšlehejte. Přidejte podušené bylinky a vařte 20 minut. Pak polévku rozmixujte. Podle chuti osolte a opepřete.
3
Škrob a mouku rozmíchejte se 4 lžícemi vody a špetkou soli. Nechte chvilku odpočinout v chladu. V kastrůlku zahřejte olej. Odložené listy fialek namočte v těstíčku a smažte v oleji. Polévku podávejte se zakysanou smetanou a usmaženými listy fialek.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Tomáš Jurečka
    Tomáš Jurečka |

    27. 8. 2016 22:45

    Kurva to byla to pořádná sračka! Už nikdy nedělej recepty! Fuj :-$ :'(

  • Leos
    Leos |

    8. 4. 2016 18:44

    To jak pro kozu :-D