Autor:

Bylinková žebírka na pivu

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Vepřová žebírka
dle masitosti, cca
800 g
Sůl  
Pepř mletý  
Bylinky
dle vlastní chuti: tymián, rozmarýn, majoránka...
 
Cibule
cca
130 g
Nasekaný česnek
dle chuti, 2 -
3 stroužek
Pivo - černé
10°
 
Hladká mouka
nebo Solamyl, jíška...
 
Bylinková žebírka na pivu

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Žebírka osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a podle chuti bylinky, které buď necháme v celku jako snítku, nebo je jemně nasekáme. Na cibuli naskládáme žebírka, vše zalijeme cca 250 mililitry černého piva, zaklopíme a v rozpálené troubě na 180 stupňů pečeme cca 1,5 hodiny za občasného podlití dle potřeby a přelití žebírek výpekem. Pak žebírka odklopíme a dopečeme je doměkka a dozlatova. Během pečení je občas otočíme, přelijeme výpekem a opět dle potřeby podléváme.

Hotová žebírka vyndáme stranou, do výpeku přilijeme zhruba decilitr vody (vývaru), ve které jsme rozmíchali cca lžičku hladké mouky či Solamylu a vše provaříme na hladký sos (omáčku). Místo mouky můžeme přidat do výpeku trochu hotové domácí jíšky, kterou provaříme s přidanou vodou dle potřeby.

Žebírka vrátíme do sosu (omáčky) a necháme je v ní ještě krátce prohřát.

Podáváme s bramborovým knedlíkem, kaší, vařeným bramborem, šťouchaným bramborem, čerstvým pečivem...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Bylinková žebírka na pivu

Komentáře

  1. Anna Rážková   03.12.2016 | 7:04 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept. Žebra jsem pekla včera a ještě dneska ráno o nich manžel básnil u snídaně. Doporučuji vyzkoušet, maso se od kostí loupalo jak perníček.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web