Salámový aspik

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g dietní salám
    • 1
      sklenice kunovjanka
    • 1
      balíček hrášek
    • 2
      ks vařená vejce
    • 3
      nakládané okurky
    • 2
      balení želatina ma 400 ml vody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salám nakrájíme na kostičky, přidáme sterilovanou zeleninu - Kunovjanku, vejce i okurky pokrájené na kousky a hrášek a dáme do mísy. Do odměrky nalijeme vodu, ale pod míru tak, abychom mohli dolít ocet do požadovaného množství uvedené na sáčku želatiny, přidáme cukr a želatinu. Dále postupujeme tak, jak je uvedeno na sáčku. Po uvaření želatiny smícháme se salámem a zeleninou, necháme vychladit a pak dáme do ledničky ztuhnout.
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • DrMilan
    DrMilan |

    17. 12. 2015 13:42

    Celý vtip je, ignorovat návody uváděné na sáčcích (asi je to záměrné, aby se to lidem nedařilo). Píší-li tam, že želatina je na 2 litry rosolu, pak vězte, že je to tak na 3/4 litru(!!!) dobrého aspiku!

  • recepty 73
    recepty 73 |

    9. 6. 2010 13:42

    Já použil želatinu Dr.Oetker-jemně mletou.Za hodinu jsem měl aspiky tuhé.Dietní salám nepoužívám-nemám k němu důvěru :-( .Tentokrát jsem použil i kukuřici,houby a sterilovanou papriku a samozřejmě pořádně dochutil tekutý aspik.

  • Jana H.
    Jana H. |

    28. 3. 2008 16:55

    Vilmo, prosím o zhodnocení. Dík. Jana H.

  • Marcela Kohlíčková
    Marcela Kohlíčková |

    27. 8. 2007 07:55

    Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.

  • Marcela Kohlíčková
    Marcela Kohlíčková |

    27. 8. 2007 07:53

    Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    6. 6. 2006 15:53

    Je pravda ze octem je lepe nesetrit. Udelala jsem, ale zapomnela jsem na nej a dala tam jen ten lak z okurek a byl ponekud mdly a musela jsem ho jist se spoustou cibule pro dochuceni.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    13. 3. 2006 07:39

    Velikonoce jsou za dveřmi,dobré pohoštění.Dělávám i s kuřecím masem(vařeným).Výborné.Jak píše p.Jaroslava,aspik dobře ochutit!Použiji i lák z okurek a přidám někdy houbičky na kyselo.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 3. 2006 01:19

    Doporučuji octem příliš nešetřit a klidně i okořenit třeba drceným pepřem, aby aspik nebyl mdlý. Aspik totiž snese hodně výrazné ochucení:-). Než ho začnete vařit, lízněte si. Zdá-li se vám dobrý, ještě malinko přidejte.