Autor:

Salámový aspik

Střední
Ingredience
Dietní salám 500 g
Kunovjanka 1 sklenice
Hrášek 1 balíček
Vařená vejce 2 ks
Nakládané okurky
Želatina
ma 400 ml vody
2 balení
Salámový aspik

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Salám nakrájíme na kostičky, přidáme sterilovanou zeleninu - Kunovjanku, vejce i okurky pokrájené na kousky a hrášek a dáme do mísy. Do odměrky nalijeme vodu, ale pod míru tak, abychom mohli dolít ocet do požadovaného množství uvedené na sáčku želatiny, přidáme cukr a želatinu. Dále postupujeme tak, jak je uvedeno na sáčku. Po uvaření želatiny smícháme se salámem a zeleninou, necháme vychladit a pak dáme do ledničky ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Salámový aspik

Komentáře

  1. recepty 73   09.06.2010 | 13:42 | reagovat | závadný

    Já použil želatinu Dr.Oetker-jemně mletou.Za hodinu jsem měl aspiky tuhé.Dietní salám nepoužívám-nemám k němu důvěru :-( .Tentokrát jsem použil i kukuřici,houby a sterilovanou papriku a samozřejmě pořádně dochutil tekutý aspik.

  2. Jana H.   28.03.2008 | 16:55 | reagovat | závadný

    Vilmo, prosím o zhodnocení. Dík. Jana H.

  3. Marcela Kohlíčková   27.08.2007 | 7:55 | reagovat | závadný

    Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.

  4. Marcela Kohlíčková   27.08.2007 | 7:53 | reagovat | závadný

    Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.

    1. DrMilan   17.12.2015 | 13:42 | reagovat | závadný

      Celý vtip je, ignorovat návody uváděné na sáčcích (asi je to záměrné, aby se to lidem nedařilo). Píší-li tam, že želatina je na 2 litry rosolu, pak vězte, že je to tak na 3/4 litru(!!!) dobrého aspiku!

  5. Michaela Atherton   06.06.2006 | 15:53 | reagovat | závadný

    Je pravda ze octem je lepe nesetrit. Udelala jsem, ale zapomnela jsem na nej a dala tam jen ten lak z okurek a byl ponekud mdly a musela jsem ho jist se spoustou cibule pro dochuceni.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web