Autor:

Květáková polévka s krupicí a vejci

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Květák 1 ks
Cibule 1 ks
Kořenová zelenina  
Vejce 2 ks
Krupice 6 lžíce
Sůl  
Petrželka
nebo pažitka
 
Květáková polévka s krupicí a vejci

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit.
Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k najemno nakrájené cibuli. Když je květák poloměkký, tak ho vyjmeme a do vývaru nasypeme zeleninu a trochu zamíchaná syrová vejce.
Květák na hrubo posekáme a přidáme do polévky.
Krátce povaříme, dosolíme a po odstavení přidáme posekanou petrželku (pažitku).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.62 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Reklama
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Květáková polévka s krupicí a vejci

Komentáře

  1. Michal   05.02.2013 | 18:06 | reagovat | závadný

    V postupu neni řeč o té krupici

  2. Pavlína   21.10.2011 | 10:27 | reagovat | závadný

    polévka je výborná !!!! :-[

  3. Daniela   03.11.2010 | 18:29 | reagovat | závadný

    Polévka s květákovými knedlíčky:Na cihuli,kterou zpěním dám zeleninu do polévky druhy,kterémám ráda.Přidám dosti květáku nechám vařit s bobkovým listem.Zvlášť uvařím druběží játra asi dva kusy a dva až tři kusy drubežích žalůdků.Když je květák a drůbky uvařené vyndám z polévky.Květák rozmačkám vidličkou a drůbky hodně jemně nakrájím. Spojíms vajíčkem.osolím,opepřím přidám trochu strouhanky aby hmota pěkně držela.Udělám malé knedlíčky,které zavařím do polévky.Nakonec petrželku pro ozdobu. Doporučuji moc dobré.

  4. recepty73   03.11.2010 | 17:24 | reagovat | závadný

    Já vařím květák společně se zeleninou a krupici(kterou v postupu nějak postrádám) hned na začátku v hrnci osmažím na kousku másla.Květák nevyndavám,jen nahrubo rozšťouchám...

  5. Oldřich Gargulák   09.08.2008 | 11:19 | reagovat | závadný

    Paní Jitka Červenková zde má 13 srozumitelných receptů. Myslím, že tento je vyjímečný tím, že kuchaři dává možnost seberealizace: od běžného zahuštění krupicí se ztracenými vejci nebo vaječnou sedlinou, přes kapání a noky (i jen sněhové) až po svítek. Nebo ještě álla bujon-žloutky nesrazit varem. Na něco jsem zapomněl?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web