Autor:

Rajčatová polévka

Snadné
Ingredience
Brambory 3 ks
Drůbeží vývar 1 l
Rajčata 400 g
Rajský protlak 1 plechovka
Olej 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Máslo 50 g
Česnek 3 stroužek
Bobkový list 3 ks
Bazalka 4 ks
Petrželka 1 hrst
Sůl  
Pepř mletý  
Citronová šťáva 1 lžička
Cukr 1 lžíce
Rajčatová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory na kostky dáme vařit do vývaru.
Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme
Polévku zahustíme jíškou a provaříme. Nakonec zjemníme máslem, přidáme prolisovaný česnek a ochutíme (sůl, pepř, citronová šťáva, cukr).
Na talíři posypeme čerstvou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Reklama
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Rajčatová polévka

Komentáře

  1. recepty73   06.11.2013 | 16:34 | reagovat |

    ...postup znám jiný: na oleji s máslem osmažit mouku, udělat světlou jíšku, pak na ní orestovat protlak, zalít vývarem.... je výborná ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web