Autor:

Rajčatová polévka

Snadné
Ingredience
Brambory 3 ks
Drůbeží vývar 1 l
Rajčata 400 g
Rajský protlak 1 plechovka
Olej 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Máslo 50 g
Česnek 3 stroužek
Bobkový list 3 ks
Bazalka 4 ks
Petrželka 1 hrst
Sůl  
Pepř mletý  
Citronová šťáva 1 lžička
Cukr 1 lžíce
Rajčatová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory na kostky dáme vařit do vývaru.
Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme
Polévku zahustíme jíškou a provaříme. Nakonec zjemníme máslem, přidáme prolisovaný česnek a ochutíme (sůl, pepř, citronová šťáva, cukr).
Na talíři posypeme čerstvou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Reklama
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Rajčatová polévka

Komentáře

  1. recepty73   06.11.2013 | 16:34 | reagovat |

    ...postup znám jiný: na oleji s máslem osmažit mouku, udělat světlou jíšku, pak na ní orestovat protlak, zalít vývarem.... je výborná ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web