Autor:

Smažené kuře

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 5
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 kg
Strouhanka 100 g
Vejce 1 ks
Hladká mouka 4 lžíce
Tuk  
Sůl  
Pepř mletý  
Smažené kuře

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Kuře podélně rozpůlíme a každou polovinu obalíme v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V kastrole rozehřejeme olej, ve kterém kuře pomalu smažíme 10 minut, potom obrátíme a smažíme dalších 10 minut. Podáváme se smaženými hranolky a míchaným zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Smažené kuře

Komentáře

  1. Alena   28.07.2014 | 14:18 | reagovat |

    Přijde mi to nereálné osmažit půlku kuřete stejnoměrně na oleji tak, aby se ještě navíc udělalo i u kostí. Podle mě je recept pěkná blbost i s tím jedním vajíčkem na obalení a ani bych neměla odvahu to zkoušet.

  2. Blanka   21.06.2013 | 23:45 | reagovat |

    Take neni spatne kure, nebo slepici, nejdrive uvarit a pak obalovat jako rizek. A mate take dobry vyvar na polevku.

  3. Kutil   19.06.2013 | 17:05 | reagovat |

    Spíš bych radil pro ty co mají chuť si to kuře obalit a osmahnout tak neobalovat v klasickym trojobalu ale udělat si těstíčko dle chuti a obalovat v tom.. já osobně preferuju pikantní :)) Těstíčko: mléko, vejce, hl mouka a koření dle vašeho výběru :)) a obalovat to v nadrcených lupínkách taky není špatné :))

  4. recepty73   17.11.2010 | 16:12 | reagovat |

    Kuře porcuji na menší díly,abych nemusel stát u smažení,dávám na olej smažit do trouby :-).

  5. Michaela Bernatova   31.08.2006 | 16:52 | reagovat |

    Jdu to vyzkouset, jen se bojim, aby se cele osmazilo, tak ho rozctvrtim :o) jsem zvedava, ke kureti delam vidensky bramborovy salat ( uvarime bramboty, nakrajime na mensi ci vetsi kusy, trochu oleje, umele sladidlo, voda, ocet a cibule, sul, pepr) vse promychame. podavame teple, ci studene.

    1. Mišánek   15.03.2014 | 18:24 | reagovat |

      Tak ten salát bych nepozřel ani nalitej fuj :-(

      1. Dáša   01.10.2014 | 11:57 | reagovat |

        Já tomuto salátu říkám kyselé brambory a dělám ho takhle: do mísy nakrájím na proužky velkou cibuli, na ní nakrájím vařené, pevné brambory, horké - aby se cibule spařila - a na to na kolečka sterilované okurky ( nejlépe znojemské ), lžíci olivového oleje, sůl a pepř a naliji nálev z okurek, vše podle oka, přiměřeně - a je výborný!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web