Autor:

Smažené kuře

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 5
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 kg
Strouhanka 100 g
Vejce 1 ks
Hladká mouka 4 lžíce
Tuk  
Sůl  
Pepř mletý  
Smažené kuře

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Kuře podélně rozpůlíme a každou polovinu obalíme v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V kastrole rozehřejeme olej, ve kterém kuře pomalu smažíme 10 minut, potom obrátíme a smažíme dalších 10 minut. Podáváme se smaženými hranolky a míchaným zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Panenka plněná gorgonzolou Vepřové hodování Články z

Komentáře k receptu: Smažené kuře

Komentáře

  1. Alena   28.07.2014 | 14:18 | reagovat |

    Přijde mi to nereálné osmažit půlku kuřete stejnoměrně na oleji tak, aby se ještě navíc udělalo i u kostí. Podle mě je recept pěkná blbost i s tím jedním vajíčkem na obalení a ani bych neměla odvahu to zkoušet.

  2. Blanka   21.06.2013 | 23:45 | reagovat |

    Take neni spatne kure, nebo slepici, nejdrive uvarit a pak obalovat jako rizek. A mate take dobry vyvar na polevku.

  3. Kutil   19.06.2013 | 17:05 | reagovat |

    Spíš bych radil pro ty co mají chuť si to kuře obalit a osmahnout tak neobalovat v klasickym trojobalu ale udělat si těstíčko dle chuti a obalovat v tom.. já osobně preferuju pikantní :)) Těstíčko: mléko, vejce, hl mouka a koření dle vašeho výběru :)) a obalovat to v nadrcených lupínkách taky není špatné :))

  4. recepty73   17.11.2010 | 16:12 | reagovat |

    Kuře porcuji na menší díly,abych nemusel stát u smažení,dávám na olej smažit do trouby :-).

  5. Michaela Bernatova   31.08.2006 | 16:52 | reagovat |

    Jdu to vyzkouset, jen se bojim, aby se cele osmazilo, tak ho rozctvrtim :o) jsem zvedava, ke kureti delam vidensky bramborovy salat ( uvarime bramboty, nakrajime na mensi ci vetsi kusy, trochu oleje, umele sladidlo, voda, ocet a cibule, sul, pepr) vse promychame. podavame teple, ci studene.

    1. Mišánek   15.03.2014 | 18:24 | reagovat |

      Tak ten salát bych nepozřel ani nalitej fuj :-(

      1. Dáša   01.10.2014 | 11:57 | reagovat |

        Já tomuto salátu říkám kyselé brambory a dělám ho takhle: do mísy nakrájím na proužky velkou cibuli, na ní nakrájím vařené, pevné brambory, horké - aby se cibule spařila - a na to na kolečka sterilované okurky ( nejlépe znojemské ), lžíci olivového oleje, sůl a pepř a naliji nálev z okurek, vše podle oka, přiměřeně - a je výborný!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web