Autor:

Domácí chléb s pivem

Střední
Těsto
Hladká mouka
obyčejná
1 kg
Pivo
4-5
5 dl
Brambory
2-3 nastrouhané uvařené
Sůl 3 lžička
Ocet 1 lžička
Kmín
podle potřeby
 
Kvásek
Droždí 1 kostka
Voda
teplá
1 dl
Moučkový cukr 2 lžička
Domácí chléb s pivem

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

V teplé vodě rozdrobíme droždí a přidáme cukr, necháme nakynout. Kvásek přidáme k prosáté mouce, do které jsme přidali, sůl, ocet, kmín, brambory a pivo. Vypracujeme těsto -např.pomocí robota a necháme vykynout. Po vykynutí vytvarujeme bochník podle velikosti pekáče a dáme péct do 200 °C rozehřáté trouby. Teplotu stáhneme na cca 180 °C a pečeme přibližně 1 hodinu.

Po upečení potřeme studenou vodou a na mřížce necháme vychladnout. Krájíme a konzumujeme až po vychladnutí - pokud vydržíme. Abychom nedávali studené pivo z chladničky, což by proudložilo dobu kynutí, tak ho rozmícháme s horkými rozmačkanými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Komentáře k receptu: Domácí chléb s pivem

Komentáře

  1. Mirka.G.   01.01.2012 | 23:17 | reagovat |

    Po dlhšej dobe som otvorila recepty a zistila som, že je v autorstve receptov nejaký zmätok. tento recept som vložila ja, uvedený je autor Recepty. Ja mám v profile uvedených 150 receptov, ale nie sú moje - terda všetky som nestihla prebehnúť, ale väčšina. Vie mi niekto poradiť ako to zmeniť? Ďakujem.

    1. Vlasta Novák   02.01.2012 | 10:21 | reagovat |

      Dobrý den, napište mi prosím do vzkazů, jaké recepty jsou Vaše a jaké ne. Zřejmě chyba při nasazování nové verze.

  2. mysalin   17.12.2010 | 11:51 | reagovat |

    Pekla jsemuž dvakrát a vždy s úspěchem. Dávám zaslouženou 1*.

  3. milena kubikova   13.01.2008 | 20:29 | reagovat |

    pani Sidlova, zaujima ma ta spominana misa...mam nejake veci od tupp...dostala som to ako darceky....nevedela som, ze su tam aj nadoby do truby, ktore nie su zo silikonu....alebo sa mylim? je ta nadoba pevna,alebo ohybna? chlieb z domacej pekarne je vzdy tvarovo rovnaky, tak by som chcela vyskusat aj okruhly tvar, kt. vyjde z truby. dakujem.

  4. Mirka G.   13.01.2008 | 19:23 | reagovat |

    Som rada, že Vám chutil, odkedy mám pekáreň som ho nepiekla, ale ste ma inšpirovali, tiež to tak urobím.

  5. Květa Šidlová   13.01.2008 | 16:56 | reagovat |

    Chleba je výborný, jako vata, přidasla jsem do něj sezamová semínka, nechala jsem ho vykynout v pekárně a pak jsem ho upekla v troubě v míse od TUPPERWARE. Nedá se s kupovaným srovnat.

    1. Blondýna   11.11.2012 | 10:55 | reagovat |

      Nic jste nepekla,jde jen o reklamu,boooože i tady reklamy... Pekla jsem ho na pekáči,žádný míse TUPPERWARE :-P ...a jaký byl :-)) :-)) :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo? Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web