Autor:

Domácí chléb s pivem

Střední
Těsto
Hladká mouka
obyčejná
1 kg
Pivo
4-5
5 dl
Brambory
2-3 nastrouhané uvařené
Sůl 3 lžička
Ocet 1 lžička
Kmín
podle potřeby
 
Kvásek
Droždí 1 kostka
Voda
teplá
1 dl
Moučkový cukr 2 lžička
Domácí chléb s pivem

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

V teplé vodě rozdrobíme droždí a přidáme cukr, necháme nakynout. Kvásek přidáme k prosáté mouce, do které jsme přidali, sůl, ocet, kmín, brambory a pivo. Vypracujeme těsto -např.pomocí robota a necháme vykynout. Po vykynutí vytvarujeme bochník podle velikosti pekáče a dáme péct do 200 °C rozehřáté trouby. Teplotu stáhneme na cca 180 °C a pečeme přibližně 1 hodinu.

Po upečení potřeme studenou vodou a na mřížce necháme vychladnout. Krájíme a konzumujeme až po vychladnutí - pokud vydržíme. Abychom nedávali studené pivo z chladničky, což by proudložilo dobu kynutí, tak ho rozmícháme s horkými rozmačkanými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Domácí chléb s pivem

Komentáře

  1. Mirka.G.   01.01.2012 | 23:17 | reagovat | závadný

    Po dlhšej dobe som otvorila recepty a zistila som, že je v autorstve receptov nejaký zmätok. tento recept som vložila ja, uvedený je autor Recepty. Ja mám v profile uvedených 150 receptov, ale nie sú moje - terda všetky som nestihla prebehnúť, ale väčšina. Vie mi niekto poradiť ako to zmeniť? Ďakujem.

    1. Vlasta Novák   02.01.2012 | 10:21 | reagovat | závadný

      Dobrý den, napište mi prosím do vzkazů, jaké recepty jsou Vaše a jaké ne. Zřejmě chyba při nasazování nové verze.

  2. mysalin   17.12.2010 | 11:51 | reagovat | závadný

    Pekla jsemuž dvakrát a vždy s úspěchem. Dávám zaslouženou 1*.

  3. milena kubikova   13.01.2008 | 20:29 | reagovat | závadný

    pani Sidlova, zaujima ma ta spominana misa...mam nejake veci od tupp...dostala som to ako darceky....nevedela som, ze su tam aj nadoby do truby, ktore nie su zo silikonu....alebo sa mylim? je ta nadoba pevna,alebo ohybna? chlieb z domacej pekarne je vzdy tvarovo rovnaky, tak by som chcela vyskusat aj okruhly tvar, kt. vyjde z truby. dakujem.

  4. Mirka G.   13.01.2008 | 19:23 | reagovat | závadný

    Som rada, že Vám chutil, odkedy mám pekáreň som ho nepiekla, ale ste ma inšpirovali, tiež to tak urobím.

  5. Květa Šidlová   13.01.2008 | 16:56 | reagovat | závadný

    Chleba je výborný, jako vata, přidasla jsem do něj sezamová semínka, nechala jsem ho vykynout v pekárně a pak jsem ho upekla v troubě v míse od TUPPERWARE. Nedá se s kupovaným srovnat.

    1. Blondýna   11.11.2012 | 10:55 | reagovat | závadný

      Nic jste nepekla,jde jen o reklamu,boooože i tady reklamy... Pekla jsem ho na pekáči,žádný míse TUPPERWARE :-P ...a jaký byl :-)) :-)) :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web