Autor:

Švestkový kompot s černým pivem

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Švestky
(vypeckované)
500 g
Pivo - černé 1 l
Citronová kůra
(lze i pomeranč)
1 ks
Cukr krupice
(2-3 lžíce)
 
Maizena
(lze vynechat)
1 lžička
Pomeranč 1 ks
Máta
(lze i meduňka - na ozdobu)
 
Švestkový kompot s černým pivem

Postup přípravy:

Švestky omyjte, vypeckujte, v kastrole zalijte pivem a přidejte citronovou kůru a cukr. Uveďte do varu a pak pozvolna vařte, až vznikne hustá, zkaramelizovaná omáčka. Pokud se vám zdá málo hustá, přidejte maizenu rozmíchanou v troše vody a nechte jednou přejít var, dále už nevařte. Pomeranč mezitím dobře omyjte, nakrájejte na tenká kolečka a odstraňte pecičky. Kompot podávejte ještě teplý, ozdobený kousky pomeranče.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Švestkový kompot s černým pivem

Komentáře

  1. penzionalenka   06.08.2014 | 8:02 | reagovat | závadný

    Výborná kombinace, děkuji za tip ;-)
    P.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web