Autor:

Švestkový kompot s černým pivem

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Švestky
(vypeckované)
500 g
Pivo - černé 1 l
Citronová kůra
(lze i pomeranč)
1 ks
Cukr krupice
(2-3 lžíce)
 
Maizena
(lze vynechat)
1 lžička
Pomeranč 1 ks
Máta
(lze i meduňka - na ozdobu)
 
Švestkový kompot s černým pivem

Postup přípravy:

Švestky omyjte, vypeckujte, v kastrole zalijte pivem a přidejte citronovou kůru a cukr. Uveďte do varu a pak pozvolna vařte, až vznikne hustá, zkaramelizovaná omáčka. Pokud se vám zdá málo hustá, přidejte maizenu rozmíchanou v troše vody a nechte jednou přejít var, dále už nevařte. Pomeranč mezitím dobře omyjte, nakrájejte na tenká kolečka a odstraňte pecičky. Kompot podávejte ještě teplý, ozdobený kousky pomeranče.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Švestkový kompot s černým pivem

Komentáře

  1. penzionalenka   06.08.2014 | 8:02 | reagovat |

    Výborná kombinace, děkuji za tip ;-)
    P.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web