Zelňačka s maďarskou klobásou

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • 2
      l zeleninový vývar
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 300
      g kysané zelí
    • 100
      g maďarská klobása
    • 100
      ml smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, zasypeme 1 lžící mouky a mletou paprikou a zasmažíme.
2
Přidáme zeleninový vývar, pokrájené kysané zelí, celý pepř, bobkový list a vaříme, dokud zelí nezměkne (10 min).
3
Druhou lžíci mouky rozmícháme se smetanou a vlijeme do polévky, povaříme.
4
Nakonec vložíme na kolečka pokrájenou klobásu, vyjmeme pepř a bobkový list a dochutíme solí.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.