Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g krůtí prsa nebo kuřecí, vepřová plec nebo kýta, králičí maso
    • koření dle chuti: pepř, paprika, sušený česnek...
    • olej
    • sůl
    • 2
      dl rýže sklenička s obsahem:
    • voda
    • 1
      lžička kari
    • 400
      g fazolky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce nasypeme rýži, přidáme sůl a kari dle chuti, zalijeme vodou a dle návodu vaříme za občasného promíchání doměkka.
2
Mezitím si krátce spaříme v osolené vodě fazolky, které pak scedíme a necháme okapat. Maso si pokrájíme na slabé nudličky, osolíme a okořeníme dle chuti (můžeme použít i kořenící směsi Steak, Gyros...) a v pánvi (větší) s rozpáleným olejem zprudka osmažíme doměkka a dozlatova.
3
Ke konci smažení k masu nasypeme fazolky, které necháme také trochu osmažit a prohřát. Vše společně s rýží pak smícháme do jedné barevné směsi, kterou ihned podáváme.

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Čechová
    Vlaďka Čechová |

    6. 4. 2015 08:20

    Výborné, rychlé. Moc chválím.