Autor:

Dušená zelenina - rychle a chutně

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Květák
nebo brokolice
300 g
Červená paprika
nebo žlutá - očištěná
100 g
Zelené fazolky
nebo česnekové výhonky
100 g
Kedlubna
mladá, oloupaná
100 g
Máslo 25 g
Olej 2 lžička
Na dochucení:
Sůl  
Posekané bylinky
- petrželka, libeček, pažitka...
 
Koření
dle chuti: pepř, paprika, česnek...
 
Koření - Adžika
nebo Gyros, grilovací, na zeleninu...
 
Dušená zelenina - rychle  a chutně

Postup přípravy:

Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu (patizon, dýně), na kratší kusy pokrájené fazolky ( česnekové výhonky). Zprudka smažíme za občasného promíchání cca 3 - 5 minut. Pak hrnec zaklopíme a ztlumíme plamen na minimum. Zeleninu takto necháme dusit ve vlastní šťávě, ničím nepodléváme, jen občas nakoukneme a promícháme. Až se nám bude zdát zelenina tak akorát (nerozdusit na kaši!), odklopíme poklici, zeleninu ochutíme solí nebo sojovou omáčkou, kořenící směsí, bylinkami... zkrátka chuti a fantazii se meze nekladou a každému vyhovuje něco jiného.

Takto připravenou zeleninu můžeme podávat s vařeným bramborem nebo jíst samotnou tzv. „na vidličku“. Lze podávat jako zeleninovou přílohu ke grilovanému nebo přírodnímu masu.

Pokud chceme zeleninu dále upravit, přidáme ještě navíc do hotové zeleniny chipsy z hlívy nebo restované brambory: k zelenině pak přimícháme, kořeněné chipsy z hlívy zhruba z 200 gramů syrové houby (recept je zde uvedený) nebo restované brambory česnekové nebo paprikové... případně jen osolené z cca 250-ti gramů předem vařených brambor.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
(Ne)bezpečná exotika. Jak ovoce vybírat a skladovat? Články z

Komentáře k receptu: Dušená zelenina - rychle a chutně

Komentáře

  1. Došková   06.02.2017 | 11:08 | reagovat |

    Dusila jsem bez kedlubny ještě s cuketou a porkem.Bylo to výborné a určitě né naposledy.

  2. softik   23.08.2016 | 19:55 | reagovat |

    je to óbr mňamózní zeleninová bomba. dík :-*

  3. taknic   03.08.2016 | 12:07 | reagovat |

    Uvařeno, snědeno. Vynikající zeleninový pokrm i jako samostatné jídlo. Brambor už jsme měli tento týden dost, tak jsem zkusila uvařit trochu kuskusu. Posypali jsme strouhaným ovčím sýrem a výsledek výborný. Určitě budu zkoušet varianty s další zeleninou. Dochucovala jsem pouze sojovou omáčkou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web