Autor:

Dušená zelenina - rychle a chutně

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Květák
nebo brokolice
300 g
Červená paprika
nebo žlutá - očištěná
100 g
Zelené fazolky
nebo česnekové výhonky
100 g
Kedlubna
mladá, oloupaná
100 g
Máslo 25 g
Olej 2 lžička
Na dochucení:
Sůl  
Posekané bylinky
- petrželka, libeček, pažitka...
 
Koření
dle chuti: pepř, paprika, česnek...
 
Koření - Adžika
nebo Gyros, grilovací, na zeleninu...
 
Dušená zelenina - rychle  a chutně

Postup přípravy:

Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu (patizon, dýně), na kratší kusy pokrájené fazolky ( česnekové výhonky). Zprudka smažíme za občasného promíchání cca 3 - 5 minut. Pak hrnec zaklopíme a ztlumíme plamen na minimum. Zeleninu takto necháme dusit ve vlastní šťávě, ničím nepodléváme, jen občas nakoukneme a promícháme. Až se nám bude zdát zelenina tak akorát (nerozdusit na kaši!), odklopíme poklici, zeleninu ochutíme solí nebo sojovou omáčkou, kořenící směsí, bylinkami... zkrátka chuti a fantazii se meze nekladou a každému vyhovuje něco jiného.

Takto připravenou zeleninu můžeme podávat s vařeným bramborem nebo jíst samotnou tzv. „na vidličku“. Lze podávat jako zeleninovou přílohu ke grilovanému nebo přírodnímu masu.

Pokud chceme zeleninu dále upravit, přidáme ještě navíc do hotové zeleniny chipsy z hlívy nebo restované brambory: k zelenině pak přimícháme, kořeněné chipsy z hlívy zhruba z 200 gramů syrové houby (recept je zde uvedený) nebo restované brambory česnekové nebo paprikové... případně jen osolené z cca 250-ti gramů předem vařených brambor.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Dušená zelenina - rychle a chutně

Komentáře

  1. softik   23.08.2016 | 19:55 | reagovat | závadný

    je to óbr mňamózní zeleninová bomba. dík :-*

  2. taknic   03.08.2016 | 12:07 | reagovat | závadný

    Uvařeno, snědeno. Vynikající zeleninový pokrm i jako samostatné jídlo. Brambor už jsme měli tento týden dost, tak jsem zkusila uvařit trochu kuskusu. Posypali jsme strouhaným ovčím sýrem a výsledek výborný. Určitě budu zkoušet varianty s další zeleninou. Dochucovala jsem pouze sojovou omáčkou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web