Autor:

Dušená zelenina - rychle a chutně

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Květák
nebo brokolice
300 g
Červená paprika
nebo žlutá - očištěná
100 g
Zelené fazolky
nebo česnekové výhonky
100 g
Kedlubna
mladá, oloupaná
100 g
Máslo 25 g
Olej 2 lžička
Na dochucení:
Sůl  
Posekané bylinky
- petrželka, libeček, pažitka...
 
Koření
dle chuti: pepř, paprika, česnek...
 
Koření - Adžika
nebo Gyros, grilovací, na zeleninu...
 
Dušená zelenina - rychle  a chutně

Postup přípravy:

Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu (patizon, dýně), na kratší kusy pokrájené fazolky ( česnekové výhonky). Zprudka smažíme za občasného promíchání cca 3 - 5 minut. Pak hrnec zaklopíme a ztlumíme plamen na minimum. Zeleninu takto necháme dusit ve vlastní šťávě, ničím nepodléváme, jen občas nakoukneme a promícháme. Až se nám bude zdát zelenina tak akorát (nerozdusit na kaši!), odklopíme poklici, zeleninu ochutíme solí nebo sojovou omáčkou, kořenící směsí, bylinkami... zkrátka chuti a fantazii se meze nekladou a každému vyhovuje něco jiného.

Takto připravenou zeleninu můžeme podávat s vařeným bramborem nebo jíst samotnou tzv. „na vidličku“. Lze podávat jako zeleninovou přílohu ke grilovanému nebo přírodnímu masu.

Pokud chceme zeleninu dále upravit, přidáme ještě navíc do hotové zeleniny chipsy z hlívy nebo restované brambory: k zelenině pak přimícháme, kořeněné chipsy z hlívy zhruba z 200 gramů syrové houby (recept je zde uvedený) nebo restované brambory česnekové nebo paprikové... případně jen osolené z cca 250-ti gramů předem vařených brambor.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Dušená zelenina - rychle a chutně

Komentáře

  1. Došková   06.02.2017 | 11:08 | reagovat |

    Dusila jsem bez kedlubny ještě s cuketou a porkem.Bylo to výborné a určitě né naposledy.

  2. softik   23.08.2016 | 19:55 | reagovat |

    je to óbr mňamózní zeleninová bomba. dík :-*

  3. taknic   03.08.2016 | 12:07 | reagovat |

    Uvařeno, snědeno. Vynikající zeleninový pokrm i jako samostatné jídlo. Brambor už jsme měli tento týden dost, tak jsem zkusila uvařit trochu kuskusu. Posypali jsme strouhaným ovčím sýrem a výsledek výborný. Určitě budu zkoušet varianty s další zeleninou. Dochucovala jsem pouze sojovou omáčkou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web