Autor:

Dušené červené zelí

Střední
Porce: 4
Ingredience
Červené zelí 1 ks
Cibule 2 ks
Cukr 1 lžíce
Citron 1 lžíce
Mouka 3 lžíce
Červené víno 1 dl
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo 2 lžíce
Jablka 1 ks
Dušené červené zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.
Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme nakrouhané zelí. Dusíme na másle, na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut.
Zelí osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a dále dusíme pod pokličkou. Podle potřeby dále zelí podléváme vodou, dokud částečně nezměkne.
Očistíme jablko od slupky a jádřince a najemno nastrouháme k zelí.
Zelí zasypeme moukou, promícháme a dále dusíme, dokud zelí nezměkne. Podle potřeby stále podlíváme vodou.
Nakonec dochutíme citronem a podle potřeby můžeme přidat i cukr.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.67 9 5 1
Chuťovky na topinky - 4 recepty na tatarák Články z

Komentáře k receptu: Dušené červené zelí

Komentáře

  1. alca   04.10.2014 | 19:48 | reagovat |

    Vyborne rychle pozor na cukr nahoru trosku octa..mnaaam.. :-)

    1. MM   11.03.2017 | 18:42 | reagovat |

      Proč "pozor na cukr"? :-\

  2. Nikijaho   14.10.2013 | 11:41 | reagovat |

    Dělala jsem zelí ze skla-ochucené, přesto se s tímto receptem skvěle schází. Jablíčko hezky zahustí, asi i dochutí. Místo soli a pepře jsem dala kostku bujónu. Super. Děkuji za postup, nevěděla jsem přesně jak se vaří. :-)

      1. směr jih   10.11.2013 | 13:45 | reagovat |

        šmarjájosef, co se dá dělat. Asi odchovanec Babici ;-) Červené zelí má rádo anýz, tak pár semínek přihazuju, a taky jablíčko, ale to z kachny upečené ( př. z husičky :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web