Autor:

Špenátové palačinky zapečené

Obtížné
Těsto na palačinky
Mléko 750 ml
Vejce 1 ks
Polohrubá mouka 250 g
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej  
Náplň
Špenát 450 g
Mléko 1 dl
Česnek 4 stroužek
Sůl 1 lžička
Cibule 1 ks
Polohrubá mouka 2 lžíce
Máslo 3 lžíce
Zálivka
Zakysaná smetana 1 ks
Eidam sýr 50 g
Mléko 1 dl
Vejce 2 ks
Pepř mletý 1/2 lžička
Tuk
a strouhanka na vymazání a vysypání
 
Špenátové palačinky zapečené

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Z těsta umícháme těsto a upečeme asi 12 tenkých palačinek, které necháme vychladnout. Špenát dáme vařit do malého množství mléka a asi po 20 minutách ho ochutíme rozetřeným česnekem se solí, povaříme.

Dáme rozehřát máslo na pánvičku a přidáme drobně nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Usmažíme světle hnedou jíšku a přidáme do špenátu a ještě asi 10 minut povaříme. Palačinky pak do půli potřeme silnější vrstvou špenátu, dobře zavineme.

Zapékací misku vymažeme a vysypeme a palačinky do misky rovnoměrně rozložíme. Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s nastrouhaným eidamem, mlékem a vejci. Dochutíme bílým pepřem a směsí zalijeme naplněné palačinky v pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě do růžova. Servírujeme s hlávkovým salátem a rajčaty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
2+
4.41 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 17x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Špenátové palačinky zapečené

Komentáře

  1. maria   02.07.2014 | 10:54 | reagovat | závadný

    :-P dnes jsem dělala palačinky jsou vyborne,děkuji za super recept

  2. Pavla N.   06.06.2013 | 13:07 | reagovat | závadný

    Výborný! Jen jsem neměla zakysanou smetanu, tak jsem to polila normální smetanou a posypala eidamem s nivou. Doporučuju :-)

  3. girlska   03.11.2012 | 22:44 | reagovat | závadný

    Výborný, trochu práce navíc za to stála, děkuji :)

  4. David   31.10.2010 | 17:37 | reagovat | závadný

    Jinak recept výborný skombinoval jsem toto s několika dalšímy recepty a je to fakt úžasné :)

  5. Monika Krausova   20.06.2008 | 13:28 | reagovat | závadný

    jdu na to.. tak doufam ze se mi to povede:)tak drzte pesti:)

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web