Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
10 minut
6
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g zelené fazolky zmražené
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce papriková pasta pikantní pasta harissa
    • 8
      ks datle bez pecek a nakrájené na plátky
    • 3
      ks mandarinky oloupané a nakrájené na plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazolky uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené, předem namočené do čaje, aby nabobtnaly, a pak scezené) a přiveďte k varu. Sejměte z plotny, vmíchejte mandarinky a nechte ještě prohřát. Fazolky sceďte a podávejte přelité citrusovou směsí.
2
**Tip:** Pasta harissa je velmi ostrá, vyrobená z chilli papriček a dalšího koření. Její česká či slovenská verze (ostrá papriková pasta) je poměrně běžně k dostání, originál můžete koupit ve specializovaných obchodech s arabskými specialitami Halal, v Praze například v Myslíkově ulici 5.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.