Autor:

Fazolky s Nivou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Fazolky
- čerstvé nebo mražené
600 g
Olej  
Cibule
velká
1 ks
Česnek 2 stroužek
Anglická slanina
nebo moravská, vahalova...
200 g
Sýr Niva 110 g
Sůl  
Pepř mletý  
Smetana
- není nutná
150 ml
Fazolky s Nivou

Postup přípravy:

V osolené vodě krátce povaříme fazolky, pak scedíme a necháme okapat.
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu a na závěr i nastrouhaný česnek, opepříme.
Fazolky přidáme do slaninové směsi, prohřejeme, přidáme nastrouhanou nebo rozdrobenou Nivu a necháme ji za stálého míchání rozpustit.

Ihned podáváme s bramborem nebo čerstvým pečivem.

Pokud chceme mít fazolky jemnější a s troškou omáčky, přilijeme smetanu na vaření v potřebném množství.

Opatrně se solí! Niva je dost slaná a slanina také.

Pokud vynecháme slaninu, máme rychlý vegetariánský pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Fazolky s Nivou

Komentáře

  1. Honza z Valťasu   11.07.2016 | 12:50 | reagovat |

    Skvělá rychlá mňamka. :-)

  2. Tereza   07.09.2015 | 9:57 | reagovat |

    Vynikající :-* děkuji.

  3. Danuše Zvolná   10.08.2013 | 18:15 | reagovat |

    Rychlé a výborné, to se mi líbí :)) .

  4. lenkahun   18.10.2012 | 10:20 | reagovat |

    Mám ráda fazolky a s nivou a smetanou byly super.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web