Autor:

Fazolová polévka II.

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Fazole
suché
500 g
Brambory
větší
5 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Hladká mouka 3 lžíce
Rostlinný olej 3 lžíce
Červená paprika 1 lžíce
Cibule 1 ks
Mrkev 2 ks
Celerová nať
nebo petrželová
 
Špekáček
dle množství strávníků
 
Fazolová polévka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Dopředu namočené fazole uvaříme skoro do měkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, opražíme, přisypeme papriku a zalejeme sklenicí vody a rozvaříme. Vlijeme k fazolím a necháme převařit. Nakonec přidáme sekanou nať, pokud je celerová, dáme méně, protože je velmi aromatická. Do odstavené vřící polévky vložíme špekáčky, zakryjeme a necháme je prohřát. Polévka má být hustá.
Podáváme nejprve polévku, potom ohřáté špekáčky s horčicí a chlebem. Jídlo je vydatné, nahradí celý oběd.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.7 10 5 1
Reklama
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Fazolová polévka II.

Komentáře

  1. kadlejda   07.10.2016 | 12:35 | reagovat |

    Polévku dělám velmi často, je výborná, neohřívám v ní žádné buřtíky, ale dávám do ní na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a zahustím jíškou. Zkuste, je opravdu výborná.

  2. dudysek   03.12.2011 | 11:54 | reagovat |

    Velmi dobrá a vydatná polévka. Uvařila jsem ji manželovi a tátovi na stavbu a plně jim stačila jako oběd. Chválím, neobvyklé, ale výborné!

  3. Tereza J.   22.01.2009 | 17:13 | reagovat |

    Františka, tie špekáčiky sú tam preto, že vlastne nahrádzajú celý obed, aj druhé jedlo, nielen polievku. Preto sa tam údenina nereže, lebo sa vlastne podáva ako druhý chod. Robievali sme ju a robievam ju vtedy, ak sa bude niečo robiť a nebude čas. Uvarím deň dopredu, potom len ohrejem. Ak chcem len polievku, tak tam tie špekáčiky ohrievať nedávam.

  4. Frantiska :)   22.01.2009 | 14:36 | reagovat |

    moc dobra :) uzenina podle me neni vubec potreba

  5. Lucie F.   13.09.2008 | 18:23 | reagovat |

    Vyborne. Nemela jsem spekacky ci parky, tak jsem do polevky nakrajela klobasku a je to na jednicku s hvezdickou.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web