Fazolová polévka (Lobio)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g fazole přes noc namočené
    • 0,5
      hrnek vlašské ořechy jemně mleté
    • řapíkatý celer nakrájený
    • 2
      ks cibule najemno nakrájené
    • máta čerstvá
    • petržel čerstvý
    • kopr čerstvý
    • koriandr čerstvý
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočené fazole slijte a v nové vodě uvařte doměkka. Nahrubo je rozmixujte s trochou tekutiny, prošlehejte s ořechy, dochuťte, přidejte celer a cibuli, krátce povařte a podávejte ozdobené bylinkami.
2
//**Know-how:** Gruzínské polévky připomínají spíš omáčky a chuťově jsou naprosto nepřekonatelné. Namísto polévky můžete z uvařených fazolí připravit také salát. Uvařené fazole sceďte, přidejte mleté ořechy, nadrobno nakrájenou cibulku i s natí, česnek utřený se solí a mletý pepř. Dobře promíchejte, podle chuti okyselte citronovou šťávou nebo červeným vinným octem a dejte odležet do ledničky. Podávejte posypané jemně nakrájenou petrželkou, jako přílohu k vařeným i pečeným masům nebo rybám či také samostatně s chlebem.//

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.