Autor:

Rumové koblihy

Obtížné
Ingredience
Máslo 50 g
Moučkový cukr 40 g
Žloutek 4 ks
Vanilkový cukr
(Balíček)
1 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce
Mléko 1/4 l
Cukr 1 lžíce
Droždí 30 g
Hladká mouka 500 g
Sůl 1/2 lžíce
Tuk
(Na smažení)
1 lžíce
Jahodová marmeláda 1 sklenice
Na vál
Hladká mouka
(Na vál)
5 lžíce
Na posypání
Vanilkový cukr
(Na posypání)
1 lžíce
Rumové koblihy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum.

Do 100 ml teplého mléka, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout.

Do žloutkové směsi vlijeme kvásek, přidáme zbytek mouky se solí a vlažné mléko. Zaděláme řidší těsto, propracujeme ho, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Na polovině si tvořítkem lehce naznačíme kroužky. Do jejich středu dáme marmeládu.

Z druhé půlky vykrájíme kolečka, která položíme na náplň. Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo, a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme 20 minut vykynout.

Rozpálíme tuk a koblihy v něm usmažíme dozlatova. Upečené koblihy necháme okpapat na sítu a posypeme je vanilkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 44 x
1
4.86 44 5 1
Tip na víkend: Kávové dezerty Články z

Komentáře k receptu: Rumové koblihy

Komentáře

  1. Lucie   06.02.2016 | 13:19 | reagovat |

    Připojuji se s pochvalou. Koblihy se povedly a moc chutnaly. Vůbec nebyly mastné. Určitě jsem je nedělala naposledy. :-)

  2. Napalsko   17.02.2015 | 19:33 | reagovat |

    Jsou skvělé <:-) <:-) <:-) :-)

  3. Napalsko   17.02.2015 | 19:28 | reagovat |

    Dneska jsem hledala v receptech po babičce a našla jsem přesně tady tento recept :-) . Babička tyhle koblihy dělávala a vždy se hned sbaštili,anii nestačili vychládnout :-). Jsou vážně moc dobré. I mně se podařili a jak manžel tak i děti,prohlásili......jsou výborné :-) <3 <:-)

  4. Míša   15.02.2015 | 15:39 | reagovat |

    Já myslím, že je to úplně jasný. Lžíce cukru je do kvásku a 50g mletého je zmíněno na začátku. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Ale kde vidíte Jano ten krystalový cukr, ať hledám, jak hledám, nevím. Recept je tedy podle mě to teda jasný je.

  5. Jana   21.11.2014 | 10:43 | reagovat |

    Jak je to prosím myšleno s tím curem? Lžíce cukru krupice, z níž se vezme lžička na kvásek a zbytek se utře s máslem do pěny... Kam přijde ten moučkovej?

    Díky

    1. Mirka   19.07.2016 | 19:08 | reagovat |

      No kam asi tak? ...snad do testa. ;-)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web