Bublanina II.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 51
40 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 8
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • ovoce broskve, borůvky, rybíz, třešně, švestky...
    • borůvky
    • rybíz
    • třešně
    • švestky
    • tuk příp. strouhanka - dle libosti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva a opět vyšleháme. Pokud je těsto tuhé, přidáme ještě vodu, sama osobně přidávám ještě asi 5 lžic, ale to záleží na situaci. Nakonec vyšleháme z bílků sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pak přidáme ovoce.
2
Pečeme při 180 °C v předem předehřáte troubě, až bude bublanina pěkně upečená.
3
Poznámka: šlehání se nesmí odbýt.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bóža
    Bóža |

    30. 3. 2017 21:30

    Úžasná, rychlá a velice chutná a vláčná. Dávám za jedna :-)

  • Mery12
    Mery12 |

    15. 10. 2015 10:18

    Jednoduché a moc dobré, díky za recept, zakládám ho mezi osvědčené :-*

  • grasiele
    grasiele |

    24. 2. 2015 13:29

    Metál pro Vás, tak dobrou buchtu jsem dlouho nejedla...

  • rakoska10
    rakoska10 |

    19. 6. 2014 13:02

    Super!!! Opravdu povedená bublanina. Dělala jsem včera s jahodami a moc se povedla. Dělala jsem přesně podle receptu, jen jsem místo vody dala také mléko a přidala navrch drobenku. Množství vyšlo přesně na 1 plech. Snadná příprava, rychle upečená a opravdu velmi chutná. Dávám za 1 a řadu +++++++++++++ !!! :-) :-) :-)

  • Dana
    Dana |

    8. 6. 2014 19:36

    Dekuji za skvely recept. Bublanina byla vyborna. Je takova lehka. Opravdu jsem z ni nadsena, doufam, ze se mi pokazde takhle povede. Udelala jsem ji s jahodama a na jednu pulku jsem dala drobenku a na druhou mandlove lupinky. Nemuzu rict co mi chutnalo vice :-) . Cukru jsem dala o 30g mene. Jenom se po ni zaprasilo. A pritom ja jsem na bublaniny nikdy moc nebyla. Uz se nemuzu dockat az ji vyzkousim i s jinym ovocem.

  • Lukáš K.
    Lukáš K. |

    30. 8. 2013 15:24

    je mi 14 let jsem sám doma a nudím se tak si asi pujdu upéct bublaninu doufám že se povede a bude chutnat :)

  • Lukáš
    Lukáš |

    30. 8. 2013 14:57

    výborný hned jdu udělat další :-)

  • Hanka
    Hanka |

    28. 7. 2013 13:19

    Bublanina je výborná, právě jsme ochutnali.. :-)

  • gabosiik
    gabosiik |

    15. 7. 2013 19:23

    opravdu výborná ,můžu všem doporučit ;-) recept zvladne i začínající kuchařinka

  • Landra
    Landra |

    14. 4. 2013 17:03

    Vynikající :-)

  • Katka
    Katka |

    12. 1. 2013 17:48

    Velké díky za recept! Je opravdu výborný. Dělala jsem bublaninu poprvé (jinak jsem to přenechávala mamce) a je dokonalá! Já si naivně myslela, že zbude zítra na snídani.... jen se po ní zaprášilo, ani skoro nestihla vychladnout. Doporučuji všem!!! (na základě příspěvků jsem dala méně cukru k ovoci (borůvky a jahody zmražené) a je to akorát)

  • hanzakar
    hanzakar |

    8. 8. 2011 19:52

    Dala jsem méně cukru, ale jinak je výborná, dávám za 1.

  • Tereza
    Tereza |

    19. 6. 2011 12:26

    Jelikož si mamka koupili baráček, tak máme teď plno malin, jahod a třešní a já už udělala tolik dření, že jsem se rozhodla udělat bublaninu. A měla jsem chut na tu vláčnou a měkou a přesně takovou jsem podle tohoto receptu udělala. Vařím a peču hodně, většinou recepty z interntu, takže moje první bublanina se včera moc povedla a taky hned snědla, proto jsem dělala dnes další. Děkuji za recept, je výborný..:-) ;-)

  • Java
    Java |

    18. 6. 2011 19:21

    Misto vody tam davam mleko a zda se ze dele vydrzi jako cerstva... Teda pokud se nesni hned :) ;-)

  • edita
    edita |

    6. 4. 2011 18:14

    Je noc dobrá a návrh ještě slehacku skúste to ;-) :-P :-$ <3

  • Lehrub
    Lehrub |

    26. 2. 2011 11:10

    Bublaninu jsem dělala už 2x a vždy byla výborná. Vylepšila jsem ji jen drobenkou ale jinak byla fakt skvělá. Nadýchaná,křehká a hlavně není suchá jak některé z bublanin. Díky za recept.

  • HaliBaba
    HaliBaba |

    26. 1. 2011 20:19

    Dávám tam citrónovou kůru a šťávu z citrónu.

  • Fanfan
    Fanfan |

    14. 11. 2010 12:51

    Bublanina nikdy nepatřila mezi mé oblíbené moučníky, ani nevím proč. Potřebovala jsem spotřebovat rozmražené ovoce, tak jsem se do ní pustila a velmi příjemně překvapila, moc dobrá. Doporučuji ještě navrch posypat plátky mandlí, to je teprve lahoda. :-)

  • otec
    otec |

    24. 10. 2010 19:57

    Perfektní recept. Jednoduché a velmi dobré.Dávám jasně jedna

  • Ivana Sikorová
    Ivana Sikorová |

    26. 8. 2010 19:58

    Moje první bublanina,povedla se natolik že jsem svou první bublaninu mohla předložit hostům snědla se hned celá, pekla jsem ji s ostružinami a malinami, tak mi chutnala že jsem ji dnes upekla po druhé a znovu se velmi povedla.

  • Petr Janeček
    Petr Janeček |

    12. 6. 2010 09:48

    Super recept, jednoduchý a výsledek je perfektní, dávám taky za 1. Šlehání se fakt nesmí odbýt, šlehal jsem elektrickým šlehačem. Myslím, že bublanina pěkně vyběhne, když je těsto perfektně vyšlehané a trouba předehřátá.

  • Bahar Karaer
    Bahar Karaer |

    30. 5. 2010 11:36

    Jahodo-merunkova bublanina se povedla,byla krasne nadychana a vonava. Jelikoz v Turecku nemame polohrubou mouku tak jsem musela pouzit hladkou (asi 220g),ale i presto byla bublanina skvela a zmizela jeste ten vecer. Moc dekuji za recept. Davam za 1.

  • Jana Kučerová
    Jana Kučerová |

    25. 7. 2009 15:01

    Konečně bublanina podle mého gusta! Hodnotím za 1. Vařit cokoli mi nedělá potíže, ale s pečením sladkého je to horší a povedla se mi hned napoprvé. Evo děkuji.

  • Alice Nušlová
    Alice Nušlová |

    24. 7. 2009 14:34

    Tahle bublaninka je naprosto FANTASTICKÁ! Dala jsem za jedna a kdyby tu byla hvězdička tak dam i s hvězdičkou! Kombinace meruňky a maliny chutná výborně...

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    19. 7. 2009 17:53

    Evo, může to být více věcí najednou. Měla byste bublaninu dát do teplé trouby a já většinou tak 20 minut neotvírám troubu, pak píchnout špejlí,jestli je upečená (nesmí se lepit) a pak nedrcnout s plechem. :-)

  • eva bialkova
    eva bialkova |

    19. 7. 2009 11:03

    Bublanina chutná opravdu výborně. Davam za jedna. Akorát mám problém, že mi bublaniny (jakýkoliv recept) nikdy nevybehnou tak, jak to tady vsichni popisuji :) ... nevite, cim to treba muze byt? (pouzivanym ovocem? teplotou? velikosti plechu?)

  • Lucie Dvorská
    Lucie Dvorská |

    18. 7. 2009 14:32

    FANTASTICKÁ!!! Děkuji ;o)

  • Zuzana Kosová
    Zuzana Kosová |

    16. 7. 2009 13:23

    Úžasné! Děkuji.

  • Jana K.
    Jana K. |

    15. 7. 2009 14:32

    Dnes jsem upekla s třešněmi, akorát jsem zjistila, že doma není olej, tak jsem jej nahradila rozpuštěným máslem-8 lžic, ubrala i cukru (necelých 200g a i tak je to na můj vkus dost sladké) a vypeckované třešně jsem obalila ve vanilkovém pudinku, aby neklesly ke dnu. Bublanina je moc dobrá, dávám 1. Zkuste taky..

  • Jana Č.
    Jana Č. |

    11. 7. 2009 16:03

    Právě jsem ji dopekla. Je vynikající, krásně nadýchaná.Doporučuji

  • Ivan Kalivoda
    Ivan Kalivoda |

    23. 6. 2009 13:23

    Úplně úžasná bublanina, právě jsem jí teplou rozkrájel a ta moje osůbka co perfektně vaří a nepeče, sladké jí ližičkou tak 2-3, si vzala 2 štráfy na šířku pekáče a že je po obědě. Dělal jsem jí s čerstvýma třešněma a jahodama. Doporučuji, je nadýchaná, křehká, nerozpadá se, jen jsem jí o něco dýl pekl v naší troubě, právě sme týden v novém bytě, tak jí neznáme a po stěhování jsme ještě nenašli špejle, tak sem pekl nadvakrát a nespadla, zůstala na 5cm vysoká.

  • Iva Cabadajová
    Iva Cabadajová |

    25. 3. 2009 13:14

    Tak, jelikož jsem na pečení trochu lempl, tak jsem asi přidala víc vody než bylo nutné (pořád mi přišlo těsto moc husté ;)), ale stejně se mi podařila upéct tak vysoká (vůbec ne suchá) jemná buchta, že i přítelovi,m který bublaniny s třešněmi od přírody nesnáší zachutnala...

  • Pavla Ranochová
    Pavla Ranochová |

    29. 10. 2008 14:42

    Ted jsem ji upekla...a je fakt skvela :)) !

  • Kačka
    Kačka |

    30. 4. 2008 16:03

    Víte, že je výborná s rebarborou? A ke každému ovoci přidávám nakrájené jablíčko - ovoce je pak všude a je krásně jemňoučká...výborný recept!

  • marie rusnokova
    marie rusnokova |

    30. 4. 2008 15:05

    Hodnotim jednim slovem"LUXUSNI"!!!!!Prave jsem dopekla a ochutnavam.Davam velkou 1

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    29. 4. 2008 21:05

    Tak jsem ji dnes upekla , přidala jsem ještě navíc pět lžic vody a je výborná a vysoká , dávám za jedna :-))

  • Miška Zemková
    Miška Zemková |

    12. 10. 2007 16:25

    Tak bublaninka se zrovna peče, nechci nic zakřiknout, ale už teď mi na velkém plechu krásně vyběhla až nahoru a to má ještě 15 minut na dopečení. Dala jsem do ní třešínky a navrch ještě vanilkový cukr. Mmm...krásně to tu voní....Díky moc za recept!!

  • Zuzana
    Zuzana |

    26. 7. 2007 21:29

    Bublanina byla výborná, nadýchaná, jednoduchá. Vzala jsem ji k přátelům a byl snězena hned první den! Moc díky za recept.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 7. 2007 14:00

    Dneska jsem ji pekla,přidala jsem o 1 vajíčko navíc a místo oleje jsem dala rozpuštěnou Heru.Bublanina je výborná,nadýchaná a pěkně vysoká.

  • vilda babič
    vilda babič |

    22. 6. 2007 18:09

    Výborná klasická bublanina,nadýchaná, no prostě mňamka !!!!!! Právě jsem dopekla a papkám,vřela doporučuji A. Babičová

  • Paja Brzokoupilová
    Paja Brzokoupilová |

    6. 6. 2007 13:41

    Ahoj,právě jsem ten zázrak upekla. A musím přiznat,že je fakt výborná a krásně mi naskočila. A já jsem na pečení antitalent!!! :-) Všem doporučuju!!!!

  • Ivana Vítková
    Ivana Vítková |

    5. 6. 2007 16:35

    Bublaninu jsem před chvilkou upekla, je výborná, i když jsem použila kompotované ovoce, krásně nadýchaná, doporučuji!!!

  • Katka Kutálková
    Katka Kutálková |

    1. 5. 2007 16:10

    Bublaninu jsem upekla s broskvemi a všem hodně chutnala, do 30 minut nebyl ani jeden kousek na stole. Doslova se po ní zaprášilo. Příště to zkusím s kyselejším ovocem, aby nebyla tak sladká. A ještě dodatek, mě teda bublanina naběhla, byla krásně vysoká, měkoučká a vláčná. Takže dík za recept! :-)

  • Bobule
    Bobule |

    26. 8. 2006 11:35

    Bublaninu jsem udelala v Dansku a rodicum meho pritele moc chutnala. Dala jsem tam hlavne kysele ovoce a byla super. Jako ozdobu jsem dala slehacku. <jen se po ni zaprasilo.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    14. 7. 2006 08:36

    teda Alberte....klobouk dolů...jsi vážně šikula,škoda ,že mi nemůžeš přinést na ochutnání :-) ale nevadí...zkusím to taky,třeba se mi taky povede :-)

  • Albert Lédl
    Albert Lédl |

    13. 7. 2006 23:40

    Dobrý den! jsem kluk a je mi 15ct let..a byl jsem vykend sam doma, a tak jsem si rekl ze si udelam tuto buchtu...moc se mi povedla a jeste jsem si ji trochu vylepsil...--- jak se testo da na plech,tak jsem si na ni dal ovoce (rybíz),ale ne vsechno..pak jsem si na to vse dal sladky tvaroh a rozhladil po tom co uz jsem tam mel..a na ten tvaroh jsem si dal ostatni (vetsi mnozstvi nez pred tvarohem.) a dal to pect....... to byla dooobrooota....

  • Miru
    Miru |

    13. 7. 2006 00:13

    Tak jsem ji dnes upekl s tresnemi a je vyborna, jen je hrozne nizka, skoro nevystoupla, jen asi pul cm...a je malinko sucha, ale presto vsem chutna a to mam doma same kritiky:) je velice jednoducha, neda se zkazit...doporucuji