Bublanina do hrníčku

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: berrious

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      ml rostlinný olej
    • ovoce třešně, borůvky či rebarbora
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu si předehřejeme na 200°C, na plech si připravíme máslem vymazané a strouhankou vysypané hrníčky (4 - 5, podle velikosti). Z bílků ušleháme pevný sníh. v druhé mice šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku + kypřící prášek, olej a lehce vmícháme sníh. Hrníčky plníme těstem asi do 3/4, přidáme libovolné ovoce - nejlépe vypeckované třešně. Pečeme zhruba 30 minut.
2
Bublanina je hotová, když píchneme špejlí doprostřed hrníčku a po vytažení zůstane suchá. Upečenou bublaninu necháme vychladnout, posypeme jí moučkovým cukrem. Můžeme ji jíst z hrníčku nebo ji vyklopit.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hans68
    Hans68 |

    18. 1. 2013 12:01

    Stručně-dobrůtka.Doma byla pochvala :)

  • jaroslav
    jaroslav |

    21. 1. 2012 14:25

    nevi jak to chutná :-X

  • andy
    andy |

    15. 8. 2011 14:16

    ted jsem dopekla...užasny a rychlý... :-) :-)

  • KOKokok
    KOKokok |

    21. 4. 2011 16:57

    Tento recept je vážně skvělí!!!! Moc mi chutná :-)

  • adhys
    adhys |

    10. 11. 2010 10:44

    těsto je strasne huste neda se s nim skoro ani pracovat ma to tak byt ?? :-!

  • Leňa
    Leňa |

    20. 10. 2010 16:35

    Neprasknou v troubě hrníčky?

  • MatějP
    MatějP |

    14. 10. 2010 17:41

    Je to fakt skvělé ;-)

  • Miluše Vacková
    Miluše Vacková |

    21. 5. 2010 19:47

    Počet porcí měl být 4-5