Autor:

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Cukr 250 g
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Voda 8 lžíce
Rostlinný olej 8 lžíce
Vejce
oddělíme žloutky a bílky
4 ks
Kokos
trocha na posypání či vysypání pekáče
 
Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.

Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem, poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným), můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem.

Tip: nám nejvíce chutnala bublanina z čerstvého ananasu, který zbyl po vánoční ovocné výzdobě. Z ananasu jsem okrájela tvrdou slupku a jednoduše rozkrájela na kostky, které jsem rozprostřela na bublaninu. Bylo toho akorát a bublanina byla krásně vláčná a provoněná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1-
4.79 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 19x)
Reklama
Hruškový závin z taženého těsta Tažený závin krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Komentáře

  1. vavrovabarbora   11.07.2015 | 10:00 | reagovat | závadný

    Poprve co jsem kdy pekla a jak je v nadpisu..tutove se povedla.Je skvela a i nemehlo jako ja ji zvladne :-D ...Tahle se mi z oblibenych urcite neztrati..Dekuji za uzasny receptik. <3

  2. werymex   27.11.2014 | 15:56 | reagovat | závadný

    Poprvé jsem pekla podle internetu a musím říct,že se mi to povedlo,díky přehledému návodu. Moc jsem si pochutnala, dělala jsem jí s jahodama :-) ;-)

  3. Janeyx   10.04.2014 | 14:02 | reagovat | závadný

    Vybrala jsem si jí jako první pokus v životě na bublaninu a musím říct, že naprosto super. Posílám foto. Dělala jsem jí s meruňkami z kompotu. Dobrou chuť všem! <3 <3 <3

  4. Katka   11.03.2014 | 13:25 | reagovat | závadný

    Jako začínající kuchařka jsem se bála toho sněhu, ale nakonec jsem našla bezva rady - vyndat vejce s předstihem z ledničky, aby měly při přípravě pokojovou teplotu, opravdu velmi důkladně oddělit bílek od žloutku (mám k tomu takovou plastovou vychytávku, tak to šlo o to líp), přidat špetku soli a pak šlehat na plný výkon šlehače (v mém případě ručního). Povedl se náramně. Těsto se mi zdálo - před přidáním sněhu - velmi husté, tak jsem přidala ještě dvě lžíce vody, ale asi to nebylo nutné - po přidání sněhu je těsto krásně vláčné. Pekla jsem ve skleněné zapékací míse cca 25 x 25 cm, příště možná použiji něco nižšího, ale i tak se bublanina krásně povedla. Chutná trošku jako piškot - prostě mňamka. Použila jsem čerstvý ananas, stejně jako autorka. Všem tento recept doporučuji a děkuji za něj! :-) Příště zkusím i jiné ovoce.

  5. Eliška   22.09.2012 | 8:12 | reagovat | závadný

    Výborná, rychlá a lehká. Dala jsem napůl žitnou a pšeničnou mouku, třtinový cukr. Bílky a žloutky pořádně rozšlehala a krásně mi v troubě vyběhla. Akorát mám větší pekáč, tak příště dám 1,5 dávky.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web