Autor:

Bublanina lehce a rychle

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 250 g
Prášek do pečiva 1 ks
Polohrubá mouka 300 g
Voda 1 dl
Rostlinný olej 1 dl
Ovoce  
Bublanina lehce a rychle

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Ve šlehači smícháme celá vejce a cukr. Pořádně ušleháme a postupně přídáváme teplou vodu a poté olej. Vedle v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme ji do ušlehané směsi.

Vše vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech (polohrubou moukou). Poklademe ovocem, čím více, tím lépe. Pečeme cca 20 min. na 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.54 13 5 1
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Bublanina lehce a rychle

Komentáře

  1. solarka   13.07.2016 | 12:56 | reagovat |

    je toho těsta, málo, na normální plech to bylo spíš jak na roládu, a kdybych to měla péct 40 miniut , tak by z toho byl popel, takže asi dobrý,ale bohužel příště tak minimálně o třetinu víc těsta.....budu muset násobít :-(

  2. Petra   13.10.2015 | 23:04 | reagovat |

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE:
    nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový)
    střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen)
    nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek

    Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny)

    Dobrou chuť :-) ;-)

  3. Any   09.06.2015 | 14:56 | reagovat |

    Je výborná!!! Dělala jsem ji z polovičního množství, protože mám jen malou troubu, ale teď lituji, že jsem jí neudělala víc. Dala jsem na ni čerstvé třešně a ještě zmrzlé lesní ovoce. Prostě mňam! Nechápu, že někomu přijde suchá...Je krásně vláčná a to kyselkavé ovoce...prostě nej.

  4. EndyRo   08.11.2014 | 16:06 | reagovat |

    Párkrát jsem ji už dělala, hlavně ji dělám, když nechci "obyčejnou" bublaninu..ano je víc piškotová, ale je moooc dobrá...třeba s jahodama.
    :-) :-P

  5. fIRCON   27.06.2011 | 11:44 | reagovat |

    Podle toho, jak každý bublaninu chválí, čekala jsem víc. Je to obyčejný suchý piškot, už ji dělat nebudu. :-(

    1. nnln   27.06.2011 | 11:51 | reagovat |

      Tak je to bublanina no. Ne krémový dort:) Mě až tak suchá nepřišla, ale jasně, každý má jiné chutě.

      1. fIRCON   27.06.2011 | 13:08 | reagovat |

        No právě, je to bublanina, takže jsem nečekala piškot - ať už suchý nebo ne. Z piškotu dělám rolády, řezy...bublanina by měla být jiná.

        1. nnln   27.06.2011 | 16:21 | reagovat |

          A jaká by měla být? Chápu, že Vám nemusela chutnat, každý rád něco jiného, ale myslím, že bublanina je prostě nadýchaná buchta s ovocem. Což tato byla. A piškot to opravdu není.. piškotové těsto je bez tuku.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web