Autor:

Bublanina lehce a rychle

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 250 g
Prášek do pečiva 1 ks
Polohrubá mouka 300 g
Voda 1 dl
Rostlinný olej 1 dl
Ovoce  
Bublanina lehce a rychle

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Ve šlehači smícháme celá vejce a cukr. Pořádně ušleháme a postupně přídáváme teplou vodu a poté olej. Vedle v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme ji do ušlehané směsi.

Vše vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech (polohrubou moukou). Poklademe ovocem, čím více, tím lépe. Pečeme cca 20 min. na 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.54 13 5 1
Čokodortíčky s lentilkami [NEJLEPŠÍ RECEPTY] Bleskové, nepečené, bezlepkové, bezvaječné cukroví Články z

Komentáře k receptu: Bublanina lehce a rychle

Komentáře

  1. solarka   13.07.2016 | 12:56 | reagovat |

    je toho těsta, málo, na normální plech to bylo spíš jak na roládu, a kdybych to měla péct 40 miniut , tak by z toho byl popel, takže asi dobrý,ale bohužel příště tak minimálně o třetinu víc těsta.....budu muset násobít :-(

  2. Petra   13.10.2015 | 23:04 | reagovat |

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE:
    nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový)
    střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen)
    nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek

    Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny)

    Dobrou chuť :-) ;-)

  3. Any   09.06.2015 | 14:56 | reagovat |

    Je výborná!!! Dělala jsem ji z polovičního množství, protože mám jen malou troubu, ale teď lituji, že jsem jí neudělala víc. Dala jsem na ni čerstvé třešně a ještě zmrzlé lesní ovoce. Prostě mňam! Nechápu, že někomu přijde suchá...Je krásně vláčná a to kyselkavé ovoce...prostě nej.

  4. EndyRo   08.11.2014 | 16:06 | reagovat |

    Párkrát jsem ji už dělala, hlavně ji dělám, když nechci "obyčejnou" bublaninu..ano je víc piškotová, ale je moooc dobrá...třeba s jahodama.
    :-) :-P

  5. fIRCON   27.06.2011 | 11:44 | reagovat |

    Podle toho, jak každý bublaninu chválí, čekala jsem víc. Je to obyčejný suchý piškot, už ji dělat nebudu. :-(

    1. nnln   27.06.2011 | 11:51 | reagovat |

      Tak je to bublanina no. Ne krémový dort:) Mě až tak suchá nepřišla, ale jasně, každý má jiné chutě.

      1. fIRCON   27.06.2011 | 13:08 | reagovat |

        No právě, je to bublanina, takže jsem nečekala piškot - ať už suchý nebo ne. Z piškotu dělám rolády, řezy...bublanina by měla být jiná.

        1. nnln   27.06.2011 | 16:21 | reagovat |

          A jaká by měla být? Chápu, že Vám nemusela chutnat, každý rád něco jiného, ale myslím, že bublanina je prostě nadýchaná buchta s ovocem. Což tato byla. A piškot to opravdu není.. piškotové těsto je bez tuku.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web