Autor:

Švestková bublanina se smetanovou polevou

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Vejce 3 ks
Mléko 2 dl
Rostlinný olej 1 dl
Cukr krystal 250 g
Prášek do pečiva 1 balení
Poleva
Šlehačka 1,5 dl
Vejce 1 ks
Švestky  
Vanilkový cukr 1 balení
Cukr krystal  
Švestková bublanina se smetanovou polevou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Vyšleháme sníh z bílků, postupně zašleháme cukr a žloutky. Potom postupně střídavě přidáváme mouku s mlékem a olejem. Do poslední dávky mouky rozmícháme prášek do pečiva.

Těsto vlejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Naskládáme švestky, posypeme vanilkovým cukrem a krystalovým cukrm podle chuti a zalejeme polevou, kterou jsme udělali důkladným smícháním smetany a vejce.

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě okolo 200 °C cca 20 minut. Hotové pocukrujeme práškovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Švestková bublanina se smetanovou polevou

Komentáře

  1. Ester   02.07.2013 | 11:35 | reagovat | závadný

    No, ta poleva se mi behem peceni nejak vytratila, takze jakoby tam nebyla ;-) ale jinak je to moc dobry :-)

  2. markapone333   13.07.2012 | 11:43 | reagovat | závadný

    Moc dobrá :-P Mňam <3

  3. Simča S.   08.06.2012 | 22:51 | reagovat | závadný

    Bublanina nám moc chutnala, byla vlahá a ne suchá. Využila jsem na ni mražené švestky a vůbec to nevadilo, že nebyly čerstvé.

  4. Andrea   19.02.2012 | 14:08 | reagovat | závadný

    Tato bublanina nema chybu, je vynikajici, vlacna, delala jsem 2x a pokazde se po ni zaprasilo. Doporucuji !!

  5. Mirka.G.   13.07.2011 | 14:10 | reagovat | závadný

    Eliška, až teraz som si prečítala Váš komentár, mrzí ma, že sa Vám nepodarila, ale tá doba pečenia dosť závisí od rúry. To musíte prispôsobiť svojim zvklostiam, ako Vám rúra pečie.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web