Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
25 minut
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks rajčata
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • oregáno
    • lučina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci na másle necháme zkaramelizovat cibulku, poté přidáme na půlky nakrájená a omytá rajčata a chilli papričku, zalijeme trochou vody a necháme cca 10 minut dusit, dokud rajčata nezměknou a nevypustí se šťáva.
2
Poté hrnec stáhneme, necháme vychladnout, přidáme lučinu nebo zakysanou smetanu, oregáno, sůl, pepř a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
3
Dobrou chuť. :)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    18. 11. 2016 13:02

    Dala jsem i se slupkami. Byla vynikající!

  • Ondra
    Ondra |

    15. 9. 2016 12:24

    Skvělé, vynikající. Doporučuji též přidat vařené krevety, kdo má rád. :)

  • Katka
    Katka |

    11. 2. 2016 17:30

    Ta rajčata asi spařená a oloupaná, nebo ne? Nevím, zda se ty jejich slupky rozmixují tak dobře...?

  • Katka
    Katka |

    11. 2. 2016 17:29

    Ta rajčata asi spařená a oloupaná, nebo ne? Nevím, zda se ty jejich slupky rozmixují tak dobře...?

  • Nadia
    Nadia |

    22. 7. 2014 20:21

    Výborná a jednoduchá polévka! Moc jsme si pochutnali! Přidali jsme trošku bazalky a chilly papričky jsme dali dvě - máme rádi ostré:-)

  • Dejv
    Dejv |

    5. 6. 2014 14:14

    Úžasná !!!! Díky za recept! O:-) O:-) O:-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    1. 2. 2014 22:40

    Já to udělala bez chili papričky a bylo to vynikajíci

  • Anonymous
    Anonymous |

    6. 12. 2013 09:53

    chuťově jsou velice lahodné kupa malinkýh papryček.Hlavně po metabolizmu.

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    11. 9. 2013 13:43

    vynikající! rychlá a chutná, ale nenechala jsem jí zchladnout, miluju horké polévky... trošku škoda, že ta moje chilli paprička trochu víc pálila...