Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olivový olej
    • 1
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      svazek bazalka
    • 500
      g rajčata oloupaná
    • 1
      ks rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • bílé pečivo
    • 500
      ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném plameni asi 15 minut.
2
Potom přidejte na plátky nakrájené pečivo, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí asi 20 minut. Odstavte a nechte 15 minut odležet. Na talíři zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jimmy
    Jimmy |

    17. 9. 2016 09:17

    Výborná. Nepoužíváme kvůli bezlepkové dietě pečivo, proto na konci do ní nastrouháme parmezán. Tím rovněž zhoustne. Doporučuji zkusit.

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 8. 2014 17:49

    ... a v horkých dnech se dá jíst i vychladlá :-P ...hustota záleží na tom, kolik se dá do ní rozvařit pečiva ...nebo se dá opečené jako krutony až nakonec ;-)

  • Teríza
    Teríza |

    24. 8. 2014 17:42

    skvělá, hodně hustá :)