Autor:

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Střední
Porce: 5
Nádivka
Dušená šunka 100 g
Tvrdý sýr
ementál
100 g
Estragon 1 svazek
Petržel 1 svazek
Zakysaná smetana 5 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Ingredience
Kachní maso
prsa
800 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Paprika
barevné
300 g
Jarní cibulka 1 ks
Rajčata 200 g
Víno 100 ml
Vývar 300 ml
Zakysaná smetana 1 kelímek
Sůl  
Pepř mletý  
Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nádivka: Šunku nakrájíme na tenké nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky nasekáme najemno, přidáme 5 lžic smetany a dochutíme solí a pepřem.

Prsa rozkrojíme(né zcela), z obou stran lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na ně nádivku, přehneme a spíchneme párátky. Takto připravené maso vložíme do pánve s olejem a z obou stran pěkně opečeme. Pak vyjmeme do pekáčku a dáme do trouby péct přibližně na 20 minut (dle velikosti masa)na 200 stupňů (malinko podlijeme).

Hotové maso rozkrájíme na plátky(není nutné). Nakrájenou cibulku přidáme do výpeku a necháme zesklovatět, přidáme rajčata, víno, vývar a papriky. Podusíme(krátce), nakonec přidáme smetanu, prohřejeme a plátky přeléváme hotovou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Komentáře

  1. Eva   22.10.2015 | 20:23 | reagovat | závadný

    Výborné nadčasové, vhodná úprava určitě k s kuřecím masem. Určitě jí zkusím také.

  2. Iveta   15.05.2012 | 19:20 | reagovat | závadný

    Vystačila jsem si s petrželkou protože estragon ani neznám a omáčka byla taky super :-)) , děkuji.

  3. Anna Zlatohlávková   07.06.2011 | 12:33 | reagovat | závadný

    Dělala jsem z kuřecího masa a byl to vynikající, celkem rychlý oběd, děkuji.

  4. Martina   14.04.2011 | 9:50 | reagovat | závadný

    Pochutnali jsme si, ta omáčka neměla chybu. Měli jsme s vařeným bramborem, příště zkusim s rýží.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web