Nadívaná dýně

Hodnocení:

Moje:

90 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks dýně menší
    • 4
      ks rohlík
    • 150
      g uzené maso
    • 1
      hrst houby větší
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      dl mléko
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0.5
      l vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni omyjeme, odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme. Pokud je dýně křivá, zkrojíme spodek do roviny, aby mohla stát, ale nesmíme ji poškodit, aby vnitřek nevytékal.
2
Připravíme nádivku: Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme nacucat. Přidáme nadrobno krájenou cibuli, uzené na drobné kostičky, pokrájené a minutku ve vodě spařené houby, prolisovaný česnek, vejce a koření. Vše promícháme a pokud se nádivka zdá řídká, tak dohustíme strouhankou.
3
Napěchujeme do vydlabané dýně tak, aby nevznikaly vzduchové kapsy a nádivka se krásně spojila. Dáme na pekáček, podlejeme vývarem (já měla vepřový) a pečeme asi 1,5 hodiny na 180°C na oboustranný ohřev. Pekáček jsem ale měla na spodní mřížce, protože dýně byla vyšší a z vrchu by se mi připalovala.
4
Potom krájíme na plátky a podáváme třeba s bramborem.
5
Vnitřek dýně jsem nijak nekořenila, krásně se ochutila z nádivky. Manžel mi řekl, že dýni "nežere", ale tohle zblajznul raz dva. :D Dobrou chuť.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.