Kachní prsa na švestkách

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kachní maso prsa
    • sůl
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      špetka skořice
    • zázvor
    • 300
      g švestky (až 400g) zralé
    • 2
      lžička med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachní prsa omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče nebo zapékací mísy s víkem. Osolíme, posypeme 2 tlučenými hřebíčky (třetí necháme na švestky). Posypeme zázvorem a špetkou skořice. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zakryté při 150 °C.
2
Nepodléváme, nepoléváme šťávou. Když zbývá ještě přibližně 40 min., obložíme vypeckovanými půlenými švestkami. Švestky trošku posolíme, posypeme skořicí, zázvorem a dáme do nich ten jeden zbylý hřebíček. Až se rozpečou a začnou bublat, kachnu polejeme šťávou, stále pečeme zakryté.
3
Když zbývá asi 25 min., znovu polejeme a necháme dopéct odkryté při 200 °C, aby prsa měla krásně propečenou kůrčičku. Až se dopečou, rozpůlíme podélně a servírujeme.
4
Jako přílohu doporučuji bramborový knedlík a špenát. Maso a knedlíky polejeme švestkovou omáčkou, která nám vznikla při pečení. Jako vhodné pití doporučuji černé pivo nebo Svatovavřinecké víno.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Iff
    Iff |

    12. 10. 2012 15:36

    Fantastické jídlo :-) , je to gurmánský zážitek!

  • zlobiq
    zlobiq |

    19. 8. 2011 10:33

    výborné, rozhodně zařadíme do častějších oblíbených jídel. švestky jsem přidávala po více než hodině pečení, v receptu není zmíněno co s medem, ale po ochutnání omáčky ke konci pečení, je zřejmé, že potřebuje přisladit. shodli jsme se, že jsme lépe připravenou kachnu ještě nejedli.

  • polmari
    polmari |

    15. 8. 2011 11:12

    Jaký je čas pečení? - Píšete "když zbývá 40 (20) minut ..." ale z kolika