Nadívaná jarní kuřátka

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
70 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře nebo 4 malá kuřátka, tzv. jarní
    • máslo (nebo sádlo) na pečení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Nádivka:
    • 4
      ks žemle starší
    • mléko na namáčení
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g slanina nebo uzený bůček, najemno nakrájený
    • 175
      g drůbeží játra utřená (nejsou nutná) - 150-200 g
    • muškátový oříšek na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na nádivku nechte nakrájené žemle změknout v mléce. Přidejte ostatní suroviny a dobře promíchejte.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Kuřátka vně i uvnitř osolte a opepřete a poté naplňte nádivkou. Pečte obložené kousky másla nebo sádla prvních 15 minut při vyšší teplotě, pak stáhněte na asi 160 °C a dopékejte za častého přelévání vypečenou šťávou, až bude nádivka propečená a kuře krásně zlatavé. Je-li třeba, občas do výpeku vlijte trochu horké vody, aby se nepřipaloval.
4
Než budete kuřata porcovat, nechte je chvíli dojít ve vypnuté troubě nebo pod alobalem. Podávat k nim můžete třeba bílý chleba a jarní zelený salát.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.