Nadívaná kedlubna

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
10 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kedlubny středně velké
    • 300
      g uzené maso
    • 200
      g telecí maso nebo drůbeží, pomleté (nebo mleté směsované)
    • 4
      ks vejce
    • strouhanka na zahuštění
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka zázvor
    • máslo
    • 1
      lžíce cukr
    • 300
      ml hovězí vývar
    • 2
      lžíce jíška připravená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte. Stonky i s lístky nejblíž ke středu kedlubny nakrájejte nadrobno. Vydlabaný vnitřek kedluben povařte společně s uzeným masem doměkka. Vařené maso pokrájejte na malé kostičky, kedlubnu najemno posekejte a vše smíchejte s mletým masem, kouskem másla a vejci. Osolte, ochuťte a zahustěte strouhankou tak, aby hmota měla konzistenci asi jako na karbanátky.
2
Touto směsí naplňte vydlabané kedlubny. V kastrolu nechte na másle zkaramelizovat cukr. Vložte plněné kedlubny, zalijte je vývarem a zakryté nechte dusit asi 20 minut, až změknou. Zahustěte polotmavou jíškou a ochuťte muškátovým květem a zázvorem. Do omáčky přidejte nasekané zelené lístky a nechte je krátce podusit. Podávejte například se šťouchanými bramborami.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu