Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kachní maso prsa (á cca 200 g)
    • mořská sůl
    • 2
      ks jablka nejlépe Granny Smith, nakrájená na tenké plátky
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks skořice
    • javorový sirup na zakápnutí
  • jablečná zálivka
    • 80
      ml jablečná šťáva
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžíce avokádo avokádový olej
    • mořská sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 190 °C. Kůži na prsíčkách dobře propíchejte vidličkou, přelijte vroucí vodou a pak nechte dobře oschnout. V těžké, silnostěnné nepřilnavé pánvi pomalu opékejte prsíčka nejdříve kůží dolů. Pak otočte a nechte opéci z druhé strany. Vyjměte z pánve a osolte. Jablka rozložte do lehce olejem vytřené zapékací formy nebo pekáčku. Posypte tymiánem, přidejte svitek skořice a navrch rozložte opečená prsíčka kůží nahoru. Zakápněte trochou javorového sirupu a pečte asi 15 minut, aby se maso propeklo, ale ještě nevysušilo. Rozdělte na nahřáté talíře a přelijte zálivkou. Ozdobte bylinkami a podávejte, třeba s opékanými bramborami.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    29. 10. 2014 10:00

    Tak ty vypadají velmi lahodně <3