Osvěžující rybízové želé

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g červený rybíz
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti
    • olej nebo potravinářská folie
  • Dohotovení:
    • bílý jogurt
    • vanilkový cukr
    • černý rybíz

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, aby jsme se zbavili semínek a stopek. Tekutinu nalijeme do odměrky, dolijeme vodou do množství 4 dcl, ve kterých rozmícháme cukr dle chuti a vanilkový pudink. Přivedeme k varu, necháme povařit a pak nalijeme do vymaštěných(nebo fólií vyložených) skleniček(mističek). Necháme v chladu zatuhnout. Pak vyklopíme na talířek, přidáme ochucený jogurt vanilkovým cukrem a dozdobíme čerstvým rybízem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Chovanečková
    Chovanečková |

    26. 7. 2016 13:40

    Skvělé <:-) ! Udělala jsem z rybízového želé studený dort s piškoty a jen se po něm zaprášilo. Doporučuji zkusit.

  • Nadina
    Nadina |

    20. 7. 2016 21:03

    Vynikající a přitom tak jednoduché. Určitě budeme dělat i do budoucna.

  • Katka
    Katka |

    29. 6. 2016 11:17

    Výborný recept, zkoušela jsem i z angreštu nebo černého rybízu a je to skvělý! <3 <3

  • Tlusťoch
    Tlusťoch |

    8. 7. 2015 10:40

    Nemůžu se té mrdky nabažit :-D

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    3. 7. 2015 18:45

    Výborný moučník do horkých dní. Velká 1.

  • Pavlína
    Pavlína |

    26. 6. 2015 14:22

    Vynikající <3 a to se jinak na rybíz nikdo ani nepodívá, maximálně tak ještě na koláči.

  • Radka
    Radka |

    10. 7. 2014 15:25

    Dobrý den. Super nápad co s rybízem, když už koláč nechceme a džemu je už dost.

  • Jana T.
    Jana T. |

    26. 7. 2013 17:12

    Moc moc dobré, chutná hlavně dětem, je to výborný ovocný pudink, časově nenáročný. Chválím a doporučuji.

  • Jana
    Jana |

    2. 9. 2012 08:09

    Nezkoušela jsem, ale když dělám džemy tak černý je kyselejší a dávám do něj víc cukru. Příští rok želé taky zkusím.

  • klira
    klira |

    19. 7. 2012 16:14

    Ahojky chci se zeptat, jestli to někdo zkoušel i z černého rybízu a jaké to je? Děkuji za odpověď,? i za supr recept

  • Magda
    Magda |

    11. 7. 2012 16:26

    Želé jsem právě dovařila. Na 800g nepříliš sladkého červeného rybízu jsem dala 5 polévkových lžic třtinového cukru. Želé je vynikající i jako teplé, hned mi pětina ubyla. Studené ještě není, tak nedokážu posoudit, ale i tak jsem receptem nadšená. Recept je snadný a zpracování rybízu oproti jiným rychlé a zdravé.

  • Mirka Čiřovská
    Mirka Čiřovská |

    2. 7. 2012 14:29

    Z rybízu nepeču ani koláč, protože bych ho jedla sama, nikdo jiný ho totiž nechce. Po želé se už dvakrát jen zaprášilo, tak jsem ráda že najde v kuchyni své uplatnění, když ho je plno. A děkuji.

  • K.V.
    K.V. |

    23. 6. 2012 15:11

    Take jsem mile prekvapena, puding opravdu zapusobil jako zjemnovadlo a zele je moc dobre. Zkusim zitra jeste jednou a prolozim ho s piskoty jako studeny dort, to bude taky dobre a uz se tesim.

  • Sýkorová
    Sýkorová |

    4. 6. 2012 17:08

    Vy jste ale šikulky. :-)) Už se těším až ho vyzkouším. :-)) Nápad s barevným želé se mi taktéž zamlouvá. :-))

  • Eva
    Eva |

    30. 7. 2011 21:22

    Výborný nápad!!!

  • Mončičák
    Mončičák |

    12. 7. 2011 07:11

    Nechala jsem želé v misce, na něj dala slazený jogurt a byla to mňamka a všem moc chutnalo. Puding trpkost rybízu hodně zjemnil. Rybízu máme dostatek i bílého a černého, tak můžu dělat barevné želé ;-) :-D .