Autor:

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Střední
Ingredience
Hovězí pupek 1 kg
Kořenová zelenina
celer, mrkev, petržel
400 g
Sůl  
Pepř celý  
Nové koření  
Mražené houby
lesní
200 g
Šlehačka 2 dl
Těsto na bramboráky 600 g
Olej  
Máslo  
Hladká mouka  
Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Hovězí, Z brambor, Z hub

Do osolené vody dáme koření, kořenovou zeleninu, maso a uvaříme doměkka.

Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a povaříme. Houby orestujeme na másle, přidáme k omáčce spolu se smetanou a necháme ještě probublat na mírném plameni(kdo má rád zeleninu, může jí rozmixovat a přidat do omáčky). Z těsta na bramboráky si lžící tvarujeme noky (sejkory), které smažíme v rozpáleném oleji.

Na talíř dáme sejkory a nakrájené maso, které přelijeme omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.73 15 5 1
Pomazánky Recepty na 5 rychlých pomazánek Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Komentáře

  1. Kateřina Vokatá   04.05.2016 | 14:56 | reagovat |

    Dělala jsem houbové hovězí dnes a podle vašeho receptu. Vařila jsem v co nejmenším množství vody, jak jen to šlo, aby byl vývar opravdu silný. Jíšku jsem si přichystala lehce růžovou a do omáčky přidala se smetanou i část zeleniny. Překvapil a doslova ohromil mne konečný výsledek. Jelikož se nedělal základ omáčky na osmažené cibuli a se zasmaženým masem, chuťově byla omáčka velmi lahodná. Děkuji za zveřejnění receptu.

  2. Vyhnalova Stanislava   08.09.2013 | 13:31 | reagovat |

    Pouzila jsem na omacku predni hovezi, houby cerstve a zeleninu jsem ponechala. Byla fantastika!

  3. Markéta   28.09.2012 | 19:49 | reagovat |

    Omáčka je úplně nejlepší ze všech houbových omáček co sem vařila a určitě jí doporučuji :-P <3 <3

  4. Bája   01.04.2012 | 16:48 | reagovat |

    Povedla se mi a dělala jsem k ní houskový knedlík. Zeleninu doporučuji v omáčce nechat, nám to tak tedy šmakovalo moc a to jsem jí jen rozmačkala vidličkou a šoupla zpátky do hrnce.

  5. Pavlatová Ivanka   18.10.2011 | 9:12 | reagovat |

    Byla jsem moc překvapená v dobrém slovasmyslu. Také jsem vždy dělala houbovku bez zeleniny, ani by mě nenapadlo jí tam přidat a byla to velká chyba, protože je vynikající a autorovi děkuji za inspiraci.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web