Autor:

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Střední
Ingredience
Hovězí pupek 1 kg
Kořenová zelenina
celer, mrkev, petržel
400 g
Sůl  
Pepř celý  
Nové koření  
Mražené houby
lesní
200 g
Šlehačka 2 dl
Těsto na bramboráky 600 g
Olej  
Máslo  
Hladká mouka  
Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Hovězí, Z brambor, Z hub

Do osolené vody dáme koření, kořenovou zeleninu, maso a uvaříme doměkka.

Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a povaříme. Houby orestujeme na másle, přidáme k omáčce spolu se smetanou a necháme ještě probublat na mírném plameni(kdo má rád zeleninu, může jí rozmixovat a přidat do omáčky). Z těsta na bramboráky si lžící tvarujeme noky (sejkory), které smažíme v rozpáleném oleji.

Na talíř dáme sejkory a nakrájené maso, které přelijeme omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1-
4.79 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 19x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Komentáře

  1. Kateřina Vokatá   04.05.2016 | 14:56 | reagovat | závadný

    Dělala jsem houbové hovězí dnes a podle vašeho receptu. Vařila jsem v co nejmenším množství vody, jak jen to šlo, aby byl vývar opravdu silný. Jíšku jsem si přichystala lehce růžovou a do omáčky přidala se smetanou i část zeleniny. Překvapil a doslova ohromil mne konečný výsledek. Jelikož se nedělal základ omáčky na osmažené cibuli a se zasmaženým masem, chuťově byla omáčka velmi lahodná. Děkuji za zveřejnění receptu.

  2. Vyhnalova Stanislava   08.09.2013 | 13:31 | reagovat | závadný

    Pouzila jsem na omacku predni hovezi, houby cerstve a zeleninu jsem ponechala. Byla fantastika!

  3. Markéta   28.09.2012 | 19:49 | reagovat | závadný

    Omáčka je úplně nejlepší ze všech houbových omáček co sem vařila a určitě jí doporučuji :-P <3 <3

  4. Bája   01.04.2012 | 16:48 | reagovat | závadný

    Povedla se mi a dělala jsem k ní houskový knedlík. Zeleninu doporučuji v omáčce nechat, nám to tak tedy šmakovalo moc a to jsem jí jen rozmačkala vidličkou a šoupla zpátky do hrnce.

  5. Pavlatová Ivanka   18.10.2011 | 9:12 | reagovat | závadný

    Byla jsem moc překvapená v dobrém slovasmyslu. Také jsem vždy dělala houbovku bez zeleniny, ani by mě nenapadlo jí tam přidat a byla to velká chyba, protože je vynikající a autorovi děkuji za inspiraci.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web