Jablková roláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g cukr
    • 8
      lžíce hladká mouka
    • jablka
    • skořice - mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plech vyložíme papírem nebo alobalem, který vymažeme a vysypeme hladkou moukou. {Pokud dáme pečící papír, není nutné). Nastrouhaná jablka rozložíme na plech a posypeme cukrem a skořicí. Ušleháme cukr a vejce, až je hmota hustá a hladká.
2
Jemně vmícháme mouku, nalijeme na jablka a dáme péct. Po upečení otočíme papírem nahoru. Papír stáhneme a ještě teplou roládu stočíme. Po vychlazení nakrájíme a už jen stačí posypat cukrem. Je to lehký,ale dobrý moučník
Zařazení: Moučníky Zákusky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • monika
    monika |

    20. 2. 2017 12:03

    taky se mi nepovedla smontovat uplně se rozpadla to jsem dělala přesně podlew návodu :-S

  • SisiZ
    SisiZ |

    23. 1. 2012 11:27

    Roláda je na můj vkus dost sladká,příště uberu cukr.Ale jinak výborný recept,dávám 1.Jablka jsem ještě posypala mletými ořechy.

  • anonym
    anonym |

    24. 12. 2011 19:04

    Teď jsem to dopekla a je to skvělé. Všem to moc chutná.

  • Iva.ojoj
    Iva.ojoj |

    28. 7. 2011 16:26

    bez pomoci pečícího papíru při rolování by to vůbec nešlo, ale jinak vynikající

  • Jana
    Jana |

    2. 5. 2011 06:50

    Vyzkoušená, jednoduchá a moc dobrá.

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    21. 1. 2010 09:59

    Hm, tak se taky nepovedlo. Nesvádím na papír, ani na špatný recept, chyba je asi v kuchařce. Zkusila jsem a už nikdy.

  • Vladimíra Bezpalcová
    Vladimíra Bezpalcová |

    26. 9. 2009 19:39

    Tak jsem zkusila roladu ubrala jsem cukr i jablka byla vyborna uz neni zitra udelam novou tak doufam ze se zase povede

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    4. 2. 2009 19:51

    JJ, roláda je dobrá a zdravá, dala jsem méně jablek a dobře se roluje, tedaj á já ji rolovala vychladlou

  • Ivana Císařová
    Ivana Císařová |

    2. 2. 2009 08:21

    Já dávám tomuto moučníku několik 1111111111. Pekla jsem přesně dle receptu v pátek, povedla se jako na obrázku, roládu jsem necukrovala, neboť i bez toho byla "hnusně" sladká. Ale i tak vynikající. V neděli jsem ji dělala znovu, ubrala jsem cukr. Jablka jsem cukrovala jen troškou skořicového cukru, posypala mletým hřebíčkem a mletým badyánem, do těsta jsem dala 6 rovných lžic HLM a 150g cukru, byla mnohem lepší. Vůbec nechápu, že někomu připadá suchá. Vyklápěla jsem na pečící papír, tím jsem si pomohla při rolování.

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    1. 2. 2009 16:16

    soudě dle úspěchu u strávníků je to moc vynikající recept xD ... a daleko daleko nutričně výhodnější a zdravější než ten sladkej zapečenej rohlík, paní Šindelová ;-)

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    1. 2. 2009 15:31

    stačí dát 1 a půl lžíce vanilkového pudinku a jde to samo.Teda do jablek.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    30. 1. 2009 18:21

    Souhlasím s Terezkou, ta roláda pak i praskne a v troubě vyteče šťáva, ale je pravda, že si každý to množství jablek musí vyzkoušet sám - záleží na velikosti ale i odrůdě jablek

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    30. 1. 2009 17:26

    Viac jabĺk síce urobí roládu šťavnatejšiu, ale zle sa balí. Mám to odskúšané, deti v škole nastrúhali priveľa jabĺk. Potom obrázok skutočne nezodpovedá realite :))) Množstvo jabĺk neprežeňte.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    30. 1. 2009 12:39

    Vejce by klidně na množství jablek stačili 3.Je to opravdu moc dobrý recept,který trvá i s přípravou pár minut,ale chtělo by to více jablek-nedivím se že se zdála někomu suchá,protože já měla jablek přez půl kila a ještě mohlo být klidně víc.Obrázek neodpovídal realitě.Ale kdo peče často,snadno odhadne výsledek a vyhne se chybám.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    13. 11. 2008 18:09

    Tak na první pokus o roládu moc dobré.... Papír se mi sloupl dobře a srolovat šla taky skvěle. Doma sklidila veliký úspěch. Dávám jedničku.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 10. 2008 09:47

    Zdenka, aj ja robím aj na plech, ale vtedy treba dať tých jabĺk viac, proste vyššiu vrstvu. Ak dáte málo jabĺk, bude to možno suché. Ale to závisí aj od spôsobu pečenia, piškot by mal byť pečený rýchlo, aby v rúre nevyschol.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    23. 10. 2008 07:38

    Mám podobnou zkušenost jako Eva.Kdysi jsem tento moučník nedělala jako roládu,ale jako moučník na plech,který se pak nakrájel na řezy.Dělala jsem jej jednou.Nějak nás neoslovil.Byl suchý a mdlý a ta kombinace jablka a piškot nás zkrátka neoslovila.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 10. 2008 14:22

    Jejda, Evička, ako môže byť suchá, keď sú tam jablká? A porovnanie s knedlíkom... Ono keď si prečítate recept, tak vám musí byť jasné, že to nebude ako roláda s krémom.

  • Eva Kopalová
    Eva Kopalová |

    22. 10. 2008 13:12

    Je to rychlé a jednoduché, ale čekala jsem, že to bude lepší. První den byla suchá, druhý už to zvláčněla jablka, ale trochu mi připomíná ochucený houskový knedlík. Možná ta zmíněná úprava na celý plech bude vděčnější.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    12. 11. 2007 15:05

    Roláda je vynikající. Když jsem ji obracela tak jsem ji ocukrovala aby se nepřilepila (může se i posypat kokosem nebo mletými ořechy) pokrýt utěrkou přiklopit druhým plechem a otočit .... nepotrhá se a krásně se roluje. Dávám za 1 ***

  • helča z Jeseníků
    helča z Jeseníků |

    8. 11. 2007 16:59

    když uděláte těsto z dvojí dávky a jablka nakrájíte na malé kousky, vznikne vynikající buchta, kterou nakrájím na čtverečky a hned je fuč.... nemusím ani rolovat.

  • Andra
    Andra |

    21. 8. 2007 10:00

    Tiež som ju vyskúšala cez víkend. U nás zasa až taký úspech nemala, napriek tomu, že sa podarila a aj sa mi dobre stočila. Súhlasím s Hankou, že nie je zlá, ale nie je to žiadny zázrak.

  • Gábina H
    Gábina H |

    21. 8. 2007 09:13

    Roládu jsem vyzkoušela včera a musím říct, že byla super, lehká a osvěžující. Měla jsem zavařená jablka, dala jsme na pečící papír celou sklenici v tenké vrstvě, posypala jsem cukrem a skořicí. Rolovala se dobře, jen mi trochu popraskala, ale na chuti to nic neubralo. Příště vyzkouším jablka posypat ořechy nebo pocákat čokoládou.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 4. 2007 08:55

    Dělala jsem ji již asi po desáté a vždy se povedla. Je to rychlovka, která je moc dobrá.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    16. 2. 2007 15:01

    Paní Dano,já roládu překlopím na čistý pečící papír a pomocí něho ještě horkou zaroluji.Už jsem ji pekla mnohokrát od té doby,co se tady recept objevil a vždycky se povedla.U nás je velice oblíbená.Těsto dělám podle sebe jako na obyčejnou piškotovou roládu,čili míň cukru i míň mouky.Když si jablka ochutíte podle sebe(ořechy,rozinky,kokos apod.),tak nebude ani mdlá.

  • Dana
    Dana |

    16. 2. 2007 12:00

    Právě před chvílí jsem upekla a také totální fiasko a to nejsem ve světě pečení žádný začátečník. Vůbec to nejde srolovat, lepí se to. Je mi líto, ale recept vyhazuji ze své sbírky receptů.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 1. 2007 14:57

    Paní Křížová, není to můj recept, je od pí. Vencové, já jej znám sice už dlouhá léta, ale nedávala jsem jej sem, pouze jsem v komentářích uváděla svoje obměny - název je Obrácený koláč.Tak se mrkněte !

  • Blanka V.
    Blanka V. |

    15. 1. 2007 13:30

    Nám zase připadala "mdlá". Příště zkusím přidat ořechy, rozinky a možná i tvaroh, jak tady někdo doporučoval.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    15. 1. 2007 13:12

    Totální fiasko!!!!! při rolování se mi úplně roztrhala, jablka byla hodně šťavnatá tak nevím jestli to bylo tím. Také je na náš vkus hodně sladká. Manžel ohodnotil slovy "nepodařená zamotaná žemlovka".

  • Hana
    Hana |

    15. 1. 2007 13:06

    Roláda je rychlá a není špatná, ale není to žádný zázrak. Jiné jablkové moučníky nám chutnají víc.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    15. 1. 2007 11:30

    Tak já jsem pekla už třetí roládu,použila jsem jako při každém pečení pečící papír a šel krásně sloupnout bez vymazávání a roláda se parádně stočila.Cukru dávám taky trochu míň jako na běžnou piškotovou roládu .U nás má daleko větší úspěch než obrácený dort.A já jsem si taky vylepšila šlehačkou i když to vůbec není nutné.

  • Jindra
    Jindra |

    15. 1. 2007 10:15

    Báječná, povedla se mi, jen uberu 3 dkg cukru.

  • krizova
    krizova |

    15. 1. 2007 10:07

    Paní Jano z VM je ten váš obrácený dort zde v receptech? Nenašla jsem ho. Prosím o recept.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 1. 2007 09:52

    Docela se mi povedla,já zase udělala citronovou polevu a byla dobrá.Jen bych,pro příště,mouku hladkou nahradila moukou plohrubou.Ta hladká způsobí to,že těsto je takové hutné...

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    15. 1. 2007 09:03

    Tak mě se z toho udělal jabkový trhanec. Nevím kde se stala chyba, ale rolovat to v žádném případě nešlo. Upečeno bylo do růžova, používám papír, který je na jiné pečení OK... U mě tedy totální neúspěch

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 1. 2007 08:02

    Tak můj pergamenový papír není právě nejvhodnější pro tuto roládu. Sice jsem jej hodně vymazala, ale nevysypala moukou a to byla chyba. Byl promáčený těmi jablky, tak to šlo trochu hůře srolovat. Je důležité papír vysypat.Jinak roláda je dobrá, ale očekávala jsem od ní víc vzhledem k tak nadšeným komentářům. Ještě jsem ji pocákala čokoládou a na talířku jsem ji dozdobila šlehačkou, byla tak daleko lepší, ale taky hutnější, že? Pro mě a mou rodinu je chutnější obrácený dort , který ještě doplňuji uvařeným pudingem a trochou šlehačky:o)).

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    12. 1. 2007 07:26

    Tak to se fakt těšíme !! Jablíčka jsou nejvděčnější surovina na buchtu ....

  • Dagmar Kopačová
    Dagmar Kopačová |

    11. 1. 2007 17:39

    Když jsem zadávala recept, zapomněla jsem napsat,že jsem také zkoušela vrstvu jablek a na to na kolečka nakrájený banán.Má to zase jinou chuť,ale také dobré.Jinou roládu už nedělám,tato je i málo kalorická.Z jablek mám plno receptů,zase něco přidám.

  • Zuzka
    Zuzka |

    11. 1. 2007 09:03

    Včera jsem jí pekla a musím říct, že na to, že je velmi rychlá, je vynikající. Dávám za 1. Určitě jí budu dělat znovu. Moc chválím. :-)

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    10. 1. 2007 20:16

    Tak jsem dneska upekla hned 2 rolády a opravdu nemají chybu.Krásně vypadají a výborně chutnají.Pekla jsem na 200 st.,aby se upekla rychle a zbytečně se nevysušila.Jablka jsem jěště posypala drcenými ořechy.V pohodě stačí ze 4 velkých vajec na normální plech.Mockrát děkuji za recept,určitě budu péct často.Dávám za 1.

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    10. 1. 2007 19:01

    Nejsem autor, ale roládu peču asi na 150 stupňů a asi 12 minut.Správně upečená začne malinko růžovět a nejlepšií zkouška je, že otevřu troubu a zkusím, jetli se už roláda nelepí na papír(jestli tedy jde lehce uvolnit).

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    10. 1. 2007 18:15

    Na jakou teplotu a jak dlouho asi péct?Děkuji:o)

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    10. 1. 2007 17:49

    Roláda je naprosto úžasná - rychlá, poměrně jednoduchá a moc dobrá. Výborný nápad!! Příště zkusím podle Markéty Englické tu zakysanou smetanu:-)) Jo, a dávám samozřejmě 1;o)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    10. 1. 2007 12:29

    Já se už těším, že ji o víkendu vyzkouším. Já používám pergamenový papír, který hodně vymažu sádlem - nikdy nemám problémy srolovat vychladlou roládu. Nikdy ji neroluji za tepla, je to zbytečné. Vyzkouším tuto roládu svým způsobem a uvidíme!

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    10. 1. 2007 12:28

    Tož to musím také zkusit, tolik kladných ohlasů.

  • Hedvika
    Hedvika |

    10. 1. 2007 11:45

    Paní Ivano,používám pouze pečící papír ALU FIX.Mám s ním výborné zkušenosti,nikdy se nic nepřilepilo.Ale také jsem slyšela,že některé papíry moc dobře nefungují a lepí se.Já nic jiného raději nezkouším,aby to pak nešlo všechno do koše.:-)))

  • Monika V.
    Monika V. |

    10. 1. 2007 10:39

    Včera jsem ji taky pekla a dávám za 1. Moc dobrá a hlavně rychlá. Krásně se rolovalo. Dělala jsem přesně podle receptu a dala jsem to na plech velký 43 x 28 cm.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    9. 1. 2007 12:26

    akorát jsem dopekla,udělala jsem jí ze 6 vajec,na jablíčka jsem jěště kidla zakysanou smetanu se zbytkem tvarohu,posypala rozinkama a vznikla s toho čupr rychlá roláda,jen doufám že jí nesnim celou do doby než dorazí zbytek rodiny:o))dávám 1.

  • machule
    machule |

    9. 1. 2007 11:20

    Tak jsem vyzkoušela,je to paráda,výborně to chutná a krásně se srolovalo .Jen jsem ubrala trochu mouky.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    8. 1. 2007 20:42

    na klasický velký plech to asi nebude-to bych udělala alespoň ze šesti vajec.nevím,nevím

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    8. 1. 2007 20:27

    Na jakou teplotu a jak dlouho asi péct?Děkuji:o)

  • Eva
    Eva |

    8. 1. 2007 19:41

    Na jak velký plech je uvedené množství surovin? Děkuju

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    8. 1. 2007 19:00

    Rolády se mi moc nedaří, většinou je moc upeču a pak se lámou.No, tohle by se snad mohlo podařit i mě.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    8. 1. 2007 16:09

    pááni,od teď se odmítám pracně patlat s klasickou roládou když jsem oběvila tento bezva recept:o))myslíte že byšlo použít i jiné ovoce??

  • inka machackova
    inka machackova |

    8. 1. 2007 15:59

    To vyzkouším,vypadá to dobře.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    8. 1. 2007 15:38

    Ivano, také jsem zkoušela péci na pečícím papíru, ale vrátila jsem se ke klasice - plech vymazat a vysypat. Tak holt někdo vyhodí papír a má plech čistý a já ho prostě umeju.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    8. 1. 2007 14:38

    Prosím, jaký pečící papír používáte? Já mám z pečícím papírem jen špatné zkušenosti, na Vánoce jsem na něm pekla perníčky a všechny se přilepily, i když výrobce uváděl, že se papír nelepí.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    8. 1. 2007 14:08

    To vypadá opravdu skvěle, akorát se bojím aby mě nevytekla šťáva z jablek až pod papír na plech. Když se přiškvaří jde špatně umýt.Na tohle já jsem dost velká nešika.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 1. 2007 12:25

    Opravdu velmi zajimavé, rychlé a hlavně - v této době - velmi lehoučké !!

  • Jana Z
    Jana Z |

    8. 1. 2007 11:18

    Od vánoc zbyla mírně svraštělá jablíčka tak vyzkouším, vypadá to přímo skvěle.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 1. 2007 11:07

    Bezva nápad!! Už si to tisknu:-))

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    8. 1. 2007 10:33

    Tak tohle vypadá hodně zajímavě!