Křehký dort s revení

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rebarbora nakrájená na kousky
    • 280
      g cukr krupice
    • 1
      ks skořice svitek
    • 20
      g škrobová moučka
    • 1
      ks citron nejlépe chemicky neošetřený
    • 2
      ks vejce středně velká (bílky a žloutky zvlášť)
    • 200
      g hladká mouka + na poprášení
    • 150
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu ostrouhejte a šťávu vymačkejte.
2
Vejce oddělte. Mouku, 50 g cukru, smetanu, citronovou kůru a 1 žloutek prohněťte nejlépe v robotu a nechte 10 minut odpočívat. Rebarboru svařte s cukrem a skořicí na mírném plameni asi 10 minut, až bude měkká. Ke škrobu vmíchejte 1 lžíci vody a pak vlijte k rebarboře a povařte, až šťáva zhoustne. Dejte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto prohněťte, vyválejte a vyložte jím koláčovou formu. Dno propíchejte a 15 minut předpékejte. Naplňte rabarborou, pokryjte sněhem ušlehaným z bílků, zbylého cukru a 1 lžíce citronové šťávy a dejte do trouby na asi 20 minut, až sněhová čepice zpevní a špičky sněhu hezky zezlátnou. Po vychladnutí krájejte na řezy.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Katerina
    Katerina |

    10. 3. 2017 12:23

    Muzete mi prozradit, kdyz nabizite revenovy kolac, kde mam reven sehnat na pocatku brezna?

  • Tereza T
    Tereza T |

    9. 6. 2011 13:43

    Opraveno, díky.

  • Eva1
    Eva1 |

    8. 6. 2011 17:20

    Krupicový cukr 280 kg?