Autor:

Křehké sušenky s krémem

60 minut PT0H60M
Porce: 12
Ingredience
Máslo
pokojové teploty
250 g
Vejce
nebo jen žloutek
1 ks
Vanilkový extrakt 1 lžička
Sůl 1/2 lžička
Mleté lískové ořechy 50 g
Hladká mouka 360 g
Na krém:
Máslo
pokojové teploty
250 g
Moučkový cukr
(200-300 g)
250 g
Mléko 120 ml
Vanilkový extrakt 1 lžička
Pikantní marmeláda
nebo červené barvivo
 
Křehké sušenky s krémem

Postup přípravy:

Z másla, vejce a dalších surovin vypracujte hladké, pevné těsto a zabalené do fólie je nechte asi hodinu v chladu.
Na krém utřete máslo (například v robotu), až bude hladké a krémovité. Snižte obrátky a k máslu vešlehejte cukr, mléko a vanilku. Míchejte, až bude směs lehká a nadýchaná. Můžete ji také podle potřeby lehce obarvit.
Z vychladlého těsta odebírejte kousky, vtlačujte je do kovových košíčků a upečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 15 až 20 minut dozlatova.
Plňte krémem, případně ozdobte (kandovaným) ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Nejsladší ozdoby velikonočních cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Křehké sušenky s krémem

Komentáře

  1. Michaela666   03.08.2014 | 13:48 | reagovat |

    Jak tak čtu recept nejde o sušenky, ale o klasické košíčky. Zavádějící název.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web