Autor:

Rebarborová buchta

Obtížné
Ingredience
Rebarbora
očištěná
1 kg
Polohrubá mouka 300 g
Hladká mouka 300 g
Cukr 420 g
Hera 125 g
Strouhanka
(2 hrsti)
160 g
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 2 balení
Mléko 200 ml
Prášek do pečiva 1 balení
Rozinky  
Skořice  
Rebarborová buchta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z rebarbory sloupneme vrchní slupku, pak rebarboru pokrájíme asi na 3-5 milimetrové plátky, které namočíme asi do 70 °C teplé vody.

Mezitím připravíme vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál, z hladké a polohrubé mouky, 200 g cukru, hery, vajíčka, kypřicího prášku, mléka a 1 vanilkového cukru. Těsto rozdělíme na 1/3, 2/3 a necháme odležet.

Rebarboru vyndáme z vody, necháme okapat, pak přidáme strouhanku a společně promícháme.

2/3 těsta rozválíme na vále a dáme na vymazaný plech tak, že musí být těsto i na stranách (na celý plech by se to špatně rozvalovalo, proto se vyvalují dva pláty, které se uprostřed spojí).

Na těsto rozprostřeme rebarboru ze strouhankou a zasypeme 220 g cukru, vanilkovým cukrem, rozinkami, skořicí. Na vrch rozválíme 1/3 těsta a kraje spodního a vrchního těsta společně uzavřeme.

Pečeme asi 30-40 minut.

Můžeme také plnit jablky, tvarohem, makovou a oříškovou náplní. (Tuto buchtu pekla už moje prababička a říkala jí - americky koláč).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 3x)
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Rebarborová buchta

Komentáře

  1. Dada   01.07.2015 | 23:09 | reagovat | závadný

    Hodně nepovedený recept,těsto se lepí a patlá,je tam tuna cukru....škoda mluvit :-( :-( :-X

  2. tereza   25.05.2014 | 17:27 | reagovat | závadný

    dobry den nasla jsem tam jednu chybu na kolik stupnu se to dává peci??
    :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ ;-) ;-)

  3. Hana Chytrá   12.06.2009 | 16:57 | reagovat | závadný

    je těsta dost na velký plech? díky moc

    1. recepty73   09.06.2011 | 22:51 | reagovat | závadný

      ...těsto bude na velký plech stačit...- pozdě, ale přece ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web