Autor:

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 400 g
Citronová kůra 1 lžíce
Sůl
- na špičku nože
 
Moučkový cukr 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Droždí
- větší polovina
1 kostka
Prášek do pečiva
- vrchovatá
1 lžička
Žloutek 2 ks
Hnědý rum 4 lžíce
Olej 100 ml
Mléko 300 ml
Drobenka
Polohrubá mouka 140 g
Cukr krupice 140 g
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo
změklé
100 g
Náplň
Jablka
nebo hrušky - oloupaná, bez jadérek
1 kg
Rozinky 2 hrst
Hnědý rum  
Vlašské ořechy
- nasekané
2 hrst
Kokos 2 hrst
Skořice - mletá  
Citronová šťáva
z jednoho citronu
 
Ingredience
Olej
na vymazání plechu 4 -
5 lžíce
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Postup přípravy:

Těsto: do mísy si dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, rum, moučkový cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme asi 100 ml mléka, trochu promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak do mouky nasypeme citronovou kůru, sůl, prášek do pečiva, vanilkový cukr a do kvásku olej a zbylé mléko. Vše řádně promícháme, čím déle tím lépe, protože mícháním naženeme do těsta vzduch.
Těsto přendáme na plech s olejem, ruce si namočíme do oleje a rovnoměrně ho rozprostřeme po dně. Těsto je řidší než klasické kynuté, ale pokud máme mastné ruce, jde to dobře.
Jablka nebo hrušky pokrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Na těsto nasypeme na kostičky pokrájená jablka nebo hrušky, posypeme skořicí dle chuti, přidáme rozinky předem namočené v rumu (není nutné), nasekané ořechy nebo kokos. Celý koláč pak posypeme drobenkou a BEZ kynutí dáme péct do předehřáté trouby (180°C) dozlatova.
Po upečení necháme zchladnout, nakrájíme a podáváme.

Drobenka: všechny ingredience společně v míse promícháme a mezi prsty užmouláme drobenku.

Těsto před posypáním jablky nebo hruškami můžeme potřít povidly nebo slazeným tvarohem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
1
4.93 27 5 1
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Komentáře

  1. Tůmová   09.01.2017 | 10:17 | reagovat |

    Skvělý recept. Děkuji

  2. indianek   30.05.2016 | 1:39 | reagovat |

    Opravdu ten nejlepsi ovocny kolac. Delam z podobneho receptu, lite kynute testo, ke konci testo chvilku promicham elektrickyma metlama a po vyliti testa na pekac ho necham chvili vykynout.

  3. Leanne   17.12.2015 | 17:36 | reagovat |

    Vynikající koláč, děkuji za super recept.

  4. Kamča   16.09.2015 | 13:02 | reagovat |

    J e v ý b o r n ý :-*

  5. Jesterka09   16.05.2015 | 11:24 | reagovat |

    Jedna z největších dobrot co jsem jedla.. Buchta je vláčná a velice chutná. Všem moc DOPORUČUJI!!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web