Autor:

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 400 g
Citronová kůra 1 lžíce
Sůl
- na špičku nože
 
Moučkový cukr 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Droždí
- větší polovina
1 kostka
Prášek do pečiva
- vrchovatá
1 lžička
Žloutek 2 ks
Hnědý rum 4 lžíce
Olej 100 ml
Mléko 300 ml
Drobenka
Polohrubá mouka 140 g
Cukr krupice 140 g
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo
změklé
100 g
Náplň
Jablka
nebo hrušky - oloupaná, bez jadérek
1 kg
Rozinky 2 hrst
Hnědý rum  
Vlašské ořechy
- nasekané
2 hrst
Kokos 2 hrst
Skořice - mletá  
Citronová šťáva
z jednoho citronu
 
Ingredience
Olej
na vymazání plechu 4 -
5 lžíce
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Postup přípravy:

Těsto: do mísy si dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, rum, moučkový cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme asi 100 ml mléka, trochu promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak do mouky nasypeme citronovou kůru, sůl, prášek do pečiva, vanilkový cukr a do kvásku olej a zbylé mléko. Vše řádně promícháme, čím déle tím lépe, protože mícháním naženeme do těsta vzduch.
Těsto přendáme na plech s olejem, ruce si namočíme do oleje a rovnoměrně ho rozprostřeme po dně. Těsto je řidší než klasické kynuté, ale pokud máme mastné ruce, jde to dobře.
Jablka nebo hrušky pokrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Na těsto nasypeme na kostičky pokrájená jablka nebo hrušky, posypeme skořicí dle chuti, přidáme rozinky předem namočené v rumu (není nutné), nasekané ořechy nebo kokos. Celý koláč pak posypeme drobenkou a BEZ kynutí dáme péct do předehřáté trouby (180°C) dozlatova.
Po upečení necháme zchladnout, nakrájíme a podáváme.

Drobenka: všechny ingredience společně v míse promícháme a mezi prsty užmouláme drobenku.

Těsto před posypáním jablky nebo hruškami můžeme potřít povidly nebo slazeným tvarohem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 43 x
1
4.93 43 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 43x)
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Komentáře

  1. indianek   30.05.2016 | 1:39 | reagovat | závadný

    Opravdu ten nejlepsi ovocny kolac. Delam z podobneho receptu, lite kynute testo, ke konci testo chvilku promicham elektrickyma metlama a po vyliti testa na pekac ho necham chvili vykynout.

  2. Leanne   17.12.2015 | 17:36 | reagovat | závadný

    Vynikající koláč, děkuji za super recept.

  3. Kamča   16.09.2015 | 13:02 | reagovat | závadný

    J e v ý b o r n ý :-*

  4. Jesterka09   16.05.2015 | 11:24 | reagovat | závadný

    Jedna z největších dobrot co jsem jedla.. Buchta je vláčná a velice chutná. Všem moc DOPORUČUJI!!

  5. sajik31   28.12.2014 | 1:45 | reagovat | závadný

    Tento recept jsem dělala prvně, musím poděkovat aotorce. Je ,, BOŽSKÝ" a to už peču a vařím s láskou spoustu let. :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web