Autor:

Chlebová pečeně

Snadné
Ingredience
Olej 6 lžíce
Cibule 3 ks
Celer
hrubě nastrouhaný
100 g
Mrkev
- hrubě
160 g
Petržel
hrubě nastrouhaná
80 g
Chleba
starší
300 g
Vepřový vývar
cca
2,5 dl
Drcený kmín  
Petrželka 1 lžíce
Pažitka
nasekaná
1 lžíce
Česnek 3 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 2 ks
Alobal  
Chlebová pečeně

Postup přípravy:

Na oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu dorůžova. Chléb pokrájíme na kostičky, zalijeme vývarem, necháme nasáknout. Vše dáme do mísy, přidáme česnek, bylinky, koření, vejce, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme šišku, kterou dáme na pomažtěný alobal (pro lepší manipulaci při přenášení) a na plech nebo do pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova.
Podáváme teplou i studenou, se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Můžeme podávat i jako netradiční přílohu k masu.

* Dle chuti můžeme přidat slaninu, uzeninu, houby...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Chlebová pečeně

Komentáře

  1. Vláďa   25.01.2013 | 14:07 | reagovat |

    Pro nás kteří máme rádi zvířata živá (tedy vegetariány) je tento recept super. Akorát vynechám ten vývar a dám treba Tamari :-))

  2. Jarča   24.01.2013 | 16:10 | reagovat |

    zkusila jsem ty placičky a jasně že usmažené a maminka měla pravdu že jsou dobré :-)

  3. monča   14.01.2013 | 18:34 | reagovat |

    teda ted jsem měla pocit,že koukám na recepty z mimibazaru-tam taky maminky vyrábějí takové odporné šmakulády. :-$

    1. maminka   18.01.2013 | 9:58 | reagovat |

      já dělám něco hodně podobného, nedělám teda pečeni ale placičky a je to dobré s bramborovou kaší, nemám totiž asi tolik peněz jako ty, jsem s holkama sama a mám co dělat, abych všechno důstojně utáhla, špatně je mi z tvých urážlivých řečí

      1. MJG   18.01.2013 | 11:16 | reagovat |

        Smazeni placicek jo, ale pecenim v troube urcite nic neusetris. To je spousta zbytecne energie.

      2. Leny   22.05.2014 | 9:37 | reagovat |

        Miluju, když se někdo ohání nedostatkem peněz. Jsem studentka, můj příjem se ani zdaleka neblíží minimální mzdě, ale stejně si myslím, že i za málo peněz se dá jíst slušně. Proč to třeba nespojit rovnou moukou? Kilo mouky stojí pár korun, ne? A je z toho zeleninová sekaná. Když mám starší chleba, udělám si topinky... :-!

  4. Lizetka   08.01.2012 | 18:30 | reagovat |

    Peču poněkolikáté a doporučuju udělat pořádně propečenou kůrčičku :-P ;-)

  5. Ivana Přikrylová   02.11.2011 | 21:17 | reagovat |

    Snažím se tento recept přidat do mojí kuchařky, nebo vytisknout, a pořád neúspěšně. Proč to nefunguje? :'(

    1. Ivana Přikrylová   02.11.2011 | 21:19 | reagovat |

      už je to OK. Mačkala jsem totiž řádek s nápisem "do mojí kuchařky" místo obrázku nad nám

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web