Chlebová pizza se špenátem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      stroužek česnek
    • 500
      g listový špenát mražený
    • 1
      ks celozrnný chléb plochý nebo chlebová placka
    • 250
      g mozzarella
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek oloupejte a nasekejte. V kastrolu promíchejte se špenátem a asi 5 minut spolu poduste, aby špenát pustil vodu a zavadl.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Chléb podélně rozkrojte, mozzarellu nakrájejte na kostičky, ze špenátu případně slijte přebytečnou vodu. Špenát promíchejte s mozzarellou a směs okořeňte. Chléb potřete smetanou, rozdělte na něj špenátovo-sýrovou směs.
4
Vložte do trouby a asi 10 minut zapékejte, aby se sýr natavil a chléb prohřál.

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    16. 1. 2013 09:34

    Proč toto jídlo nazyváte pizza? Není to spíš toast?