Autor:

Chlebová bábovka s rozmarýnem

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Vejce 3 ks
Olivový olej 70 ml
Cukr 2 lžička
Sůl 2 lžička
Droždí 1 kostka
Vlažná voda
cca 300ml, prilevame podle potreby
300 ml
Napln
Uzeniny
dle vyberu
200 g
Zelené olivy
vypeckovane
100 g
Rozmarýn
cerstvy, minimalne 3 snitky
 
Chlebová bábovka s rozmarýnem

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Mouku, vejce, olej, cukr, sůl, rozdrobené kvasnice (nemusíme zadělávat kvásek) smícháme dohromady, přiléváme vlažnou vodu podle potřeby a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě minimálně hodinu.
Olivy nakrájíme na kolečka, vybranou uzeninu na kousky. Z větviček rozmarýnu otrháme všechny jehličky a nakrájíme na drobno (rozmarýnem nešetříme). Připravíme si bábovkovou formu (velkou - těsto hodně nakyne), kterou vymažeme a vysypeme strouhankou. Do vykynutého těsta přimícháme uzeninu, olivy a rozmarýn (s trpělivostí - těsto je trochu tuhé), uzenina a olivy musí mít pokojovou teplotu, vytvarujeme podlouhlý válec, který dáme do formy tak, aby se oba konce dotýkaly a necháme znovu kynout cca 2 hodiny (pokud nemáme velkou formu, můžeme těsto vytvarovat do kruhu a dát jej na normalní plech). Po vykynutí upečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 - 40 minut. Podáváme vlažné i studené. Vůně rozmarýnu nás omámí...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Chlebová bábovka s rozmarýnem

Komentáře

  1. Ivana Samcová   19.03.2011 | 11:44 | reagovat |

    Chlebová bábovka vypadá velmi lákavě. Mohla by ste mi, prosím, poradit, jaká uzenina by byla nejlepší? Nemám vůbec představu, co použít. Díky. Zdravím. Ivana

    1. Ivana Samcová   19.03.2011 | 11:45 | reagovat |

      nějak mi "j" ve slově jste vypadlo. Omlouvám se.

    2. pippiva   19.03.2011 | 12:01 | reagovat |

      Pani Ivano, muzete pouzit jakykoliv trvanlivy salam, muzete pouzit sunku, anglickou slaninu, lovecky salam... Ja jsem pouzila uherak, zalezi na Vas, co vyberete. :-) Zdravim.Iva

      1. pippiva   19.03.2011 | 12:04 | reagovat |

        ...Tedy upresnim. Italsky salam,ktery je podobny uheraku. :-)

        1. Ivana Samcová   19.03.2011 | 14:55 | reagovat |

          Ivo, díky za odpověď. Už se těším na vyzkoušení. I.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web