Autor:

Chlebová bábovka s rozmarýnem

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Vejce 3 ks
Olivový olej 70 ml
Cukr 2 lžička
Sůl 2 lžička
Droždí 1 kostka
Vlažná voda
cca 300ml, prilevame podle potreby
300 ml
Napln
Uzeniny
dle vyberu
200 g
Zelené olivy
vypeckovane
100 g
Rozmarýn
cerstvy, minimalne 3 snitky
 
Chlebová bábovka s rozmarýnem

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Mouku, vejce, olej, cukr, sůl, rozdrobené kvasnice (nemusíme zadělávat kvásek) smícháme dohromady, přiléváme vlažnou vodu podle potřeby a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě minimálně hodinu.
Olivy nakrájíme na kolečka, vybranou uzeninu na kousky. Z větviček rozmarýnu otrháme všechny jehličky a nakrájíme na drobno (rozmarýnem nešetříme). Připravíme si bábovkovou formu (velkou - těsto hodně nakyne), kterou vymažeme a vysypeme strouhankou. Do vykynutého těsta přimícháme uzeninu, olivy a rozmarýn (s trpělivostí - těsto je trochu tuhé), uzenina a olivy musí mít pokojovou teplotu, vytvarujeme podlouhlý válec, který dáme do formy tak, aby se oba konce dotýkaly a necháme znovu kynout cca 2 hodiny (pokud nemáme velkou formu, můžeme těsto vytvarovat do kruhu a dát jej na normalní plech). Po vykynutí upečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 - 40 minut. Podáváme vlažné i studené. Vůně rozmarýnu nás omámí...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Chlebová bábovka s rozmarýnem

Komentáře

  1. Ivana Samcová   19.03.2011 | 11:44 | reagovat | závadný

    Chlebová bábovka vypadá velmi lákavě. Mohla by ste mi, prosím, poradit, jaká uzenina by byla nejlepší? Nemám vůbec představu, co použít. Díky. Zdravím. Ivana

    1. Ivana Samcová   19.03.2011 | 11:45 | reagovat | závadný

      nějak mi "j" ve slově jste vypadlo. Omlouvám se.

    2. pippiva   19.03.2011 | 12:01 | reagovat | závadný

      Pani Ivano, muzete pouzit jakykoliv trvanlivy salam, muzete pouzit sunku, anglickou slaninu, lovecky salam... Ja jsem pouzila uherak, zalezi na Vas, co vyberete. :-) Zdravim.Iva

      1. pippiva   19.03.2011 | 12:04 | reagovat | závadný

        ...Tedy upresnim. Italsky salam,ktery je podobny uheraku. :-)

        1. Ivana Samcová   19.03.2011 | 14:55 | reagovat | závadný

          Ivo, díky za odpověď. Už se těším na vyzkoušení. I.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web